Igår fick jag ett recept på glutenfritt bröd av dottern när dom var här. Idag när jag kom hem från jobbet var jag tvungen att testa det. Både jag och gubben tyckte det var jättegott. Jag gjorde en smoothie på färska jordgubbar och blåbär till mackorna. Den smakade förträffligt till mackorna. Nej nu ska jag ställa mig och stryka framför ett avsnitt av Bloodline som finns att se på Netflix. Det lättar upp den tråkiga strykningen lite granna.
Recept 80 g mixade havregryn 20 g pofiber 1 ägg 3 st äggvitor 3/4 tsk bakpulver 100 g kvarg 1/2 tsk salt
Blanda ihop alla ingredienserna och rulla 5 st bollar och platta ut dom på ett bakplåtspapper. Blöt lite på brödet och strö över lite havregryn. Grädda i mitten av ugnen i ca. 15-18 minuter på 175 grader.
Jag borde testa glutenfritt bröd...älskar bröd men får så ont i maggen av "vanligt" bröd, även fullkorn. Är inte så påläst med gluten. Skadar inte att testa eller hur? Ha en solig och glad kväll nu... Sommarkram, Titti
Välkommen in på min sida. Jag är en levnadsglad 62-årig fru, mamma, mormor och farmor till en underbar familj. Det du kan läsa om i min blogg handlar om familjen, resor, träning, matlagning, bakning, inredning, pyssel. -Ja, listan kan bli hur lång som helst. Så med andra ord, allt som gör livet glatt och kul. Bor numera i Spanien, Orihuela Costa.
Låter riktigt gottit & otroligt läcker bild ....
SvaraRadera/Kram & ha en fin kväll!
Mums vad gott kram
SvaraRaderaMums ser riktigt gott ut. Kram Anette
SvaraRaderaMumsfilibaba.
SvaraRaderaJag borde testa glutenfritt bröd...älskar bröd men får så ont i maggen av "vanligt" bröd, även fullkorn. Är inte så påläst med gluten. Skadar inte att testa eller hur?
SvaraRaderaHa en solig och glad kväll nu...
Sommarkram, Titti