2025-12-01

Bullbak

 

Vi sov till 06.30 både jag och Ixa. Hon gjorde inte direkt någon ansats att hoppa ur sängen först men när hon såg att jag tog på mig kläderna kom hon med en gång.

Vi tog ett varv i byn och mötte några joggare som var ute tidigt och tog sin motionsrunda. Man såg tydligt vilka som var inhemska och de som var på semester. De som var på semester de springer i kortbyxor och t-shirt och de som är inhemska har kläder på sig när det bara är +9.

Det blev risgrynsgröt och skinkmacka till frukost för det var ju 1:a advent. Jag tog kaffet vid datorn och när jag var klar började min söndag.

Jag satte en saffransdeg och grejade lite i köket undertiden som den jäste. Det var lite mulet på förmiddagen men sedan kom solen fram och temperaturen steg lite.

Vi provsmakade bullarna när de var klara och de var ätbara men tycker att saffransmaken är svår att få som i Sverige med den saffranen som finns här. Sedan tog jag en powernap sittandes på stolen på altanen med solen gassande genom fönstret.

Kvällen blev en stund vid tv:n och granen och adventsstjärnorna tändes.


Dalen i närheten av oss.


En vacker himmel när vi kom hem.



Saffransbullar med russin i som gubben älskar.

6 kommentarer:

  1. Gott med saffransbullar. Verkligen en vacker himmel du visar. Kraaaam Pia

    SvaraRadera
  2. Åh wow vilken himmel du fångade där. Som jag skrivit tidigare: härligt att andra är ute och fotar tidigt på morgonen så jag slipper. 😉 Bullarna ser ljuvliga ut. Kram

    SvaraRadera
  3. Dessvärre är det skillnad på saffran och saffran. Vissa sorter ger färgen men nästan ingen smak alls.
    Så vackra bilder och vilken himmel!

    Kram

    SvaraRadera
  4. Så fina bullar du gjorde, ser väldigt mumsiga ut. Roger vill också ha russin i sina lussekatter, som är det jag gör. Kram

    SvaraRadera
  5. Så fina bullar, nu blir jag sugen på att baka saffransbröd. Gillar saffran väldigt mycket, och även jag har märkt att det finns saffran och saffran, stora skillnader. Ju billigare desto mindre smakar det saffran, är väl utspätt med typ gurkmeja.

    Lite kul att det är så lätt att se vem som är turist och vem som är fastboende, ha ha.
    Ha en fin måndag
    Kram
    Yvonne

    SvaraRadera
  6. Ja,det är verkligen skillnad på saffran och saffran.Jag bakade saffranssmörbullar i fredags.Man gör runda bullar,jäser som vanligt.Gör en blandning av smör socker och vaniljsocker som man rullar till små bollar och fryser.När det är dags för gräddning trycker man ner den frysta smörbollen i bullen.Penslar med ägg och strör på pärlsocker.Jag tabbade mig tryckte inte ner smörbollen djupt nog så jag hade hela plåten med flytande smör😂.Men jag tog till vara på det smälta smöret och gjorde små hål i bullen och hällde i,de blev inte vackra men super goda trots allt
    Trevlig måndag
    Kram Pia G

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.