2009-03-28

Trevlig lördag



Vaknade imorse 06.20 och var klarvaken, försökte somna om men stört omöjligt. Så jag gick upp och tog morronprommisen med prinsessan. Fixade till tunnan och tände den så den skulle vara badvänlig lite senare på dagen. På middagen kom dottern och pojkvän och lämnade Orvar (Jack Russeln) för vi skulle vara hundvakt. Jag hade fixat till lite lunch/middag till oss. Det blev en wok med nudlar, nötkött och wokgrönsaker. Stekta kycklingbitar och en paj med salami, lök och zucchini i och en god grönsallad till. Såklart skulle jag ta kort på bordet när det var dukat, då började mina barn att spexa till det lite. Till kaffet åt vi en supergod hallonpaj, jag googlade och hittade receptet på Pernilla Wahlgrens blogg. Nu har vi badat tunna och sedan ska vi se på Robinson.
Hallonpaj recept
Sätt ugnen på 200 grader.
Pajskal:
3,5 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
100 g margarin
2 äggulor (spara vitorna!)
Gör så här:
Arbeta ihop degen och låt den vila i kylen i 30 min.
Fyllning:
4 dl frysta hallon (funkar också med blåbär eller andra bär)
2 dl strösocker
2 msk maizenamjöl
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Blanda fyllningen, rör försiktigt så inte bären mosas sönder.
Klä en pajform med degen. Förgrädda i 10 min.
Gör toppingen under tiden.
Topping:
2 äggvitor
100 g mandelmassa
Gör så här:
Vispa äggvitorna hårt och rör försiktigt i den rivna mandelmassan.
Häll bärfyllningen i pajskalet och bred toppingen ovanpå.
Grädda i 25 min (fortfarande 200 grader)
Servera som den är, eller med valfritt tillbehör....

Ha en bra lördagskväll, så får vi hoppas på lite sol imorgon. Vaknar jag tidigt i morgon också, så är ju klockan ändå en timme mer för vi går över till sommartid nu.

9 kommentarer:

  1. Hej! Vilken härlig bild, likaså recept, ha en bra lördagskväll/Ev

    SvaraRadera
  2. Hahaha gillar bilden skarpt=)
    Pajen låt underbar, mums.
    Ja snart börjar Robinson, me like=)
    Fortsatt trevlig helg på er.
    Kramelikram

    SvaraRadera
  3. Hej hej lilla vän! Du lagar och fixar, bakar och donar, duktiga du.
    Vi har också eldat upp tunnan, visst är det häääärligt. Kram Hannah

    SvaraRadera
  4. Hej tur du påmindew mig om att ställa om klockan, hade glömt det just nu när jag är barnvakt i Gävle.
    kram Kristina

    SvaraRadera
  5. Så var dt ett sådant recept som jag ska blunda till vet du....försåtr att ni har en mysig kväll, här har vi det så lugnt ute i skogen, kram

    SvaraRadera
  6. Smarrigt recept! Ja tur du påminnde mig om sommartiden, läste det i dagens tidning men nu hade jag helt glömt bort det!!

    Jag har utsett dig till "testbagare" maila mig din adress så kommer det lite formar på posten.

    helena@klarafardiga.com

    Kram Helena

    SvaraRadera
  7. Oj, älskar paj. I alla dess former dvs oavsett om det är mat eller efterrättspaj..
    Ser supergod ut...
    dock är jag lite försiktig med socker så jag försöker låta bli. Men inte alltid så lätt så ibland blir det lite "fusk".

    Fy för sommartid...

    Ha en skön söndag

    SvaraRadera
  8. Den paien så kjempegod ut.
    Ja, tenk at det er sommertid...
    Datteren min er hjemme i helgen og,
    vi har et nydelig vær og masse snø, så det blir skitur på oss i dag!
    Ha en fin søndag!
    Klem Gry : )

    SvaraRadera
  9. Det var en skojig bild. Hur sjutton får du in pratbubblan på bilden?
    Har norpat pajreceptet. Har hallon i frysen och mandelmassa i bon så jag ska nog fixa till en paj i morgon.
    Kramen och natta tjejen.
    Synne.

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.