2015-07-09

Vad gör man när det regnar


Jo, jag har bakat både rågbröd och godiskakor. Jag är lite chokladtokig, så dessa kakor passade mig perfekt. Dom blev så goda så att en kaka förslår inte mycket till kaffet. Utan två minst måste man ta. Men rutorna är ju inte så stora. Tog mina rutor till hemmagjord jordgubbsglass.

Tryffel
150 g mörk choklad, 55 %
1 ,5 dl vispgrädde
Brownie
150 g osaltat smör
2 ,75 dl strösocker
1 ,5 dl kakao
0 ,5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl vetemjöl

Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden, häll den över chokladen och låt stå i några minuter tills chokladen har smält. Rör ihop till en slät och fin tryffel.
Sätt ugnen på 160 grader. Smörj kanterna på en bakform, 20 x 20 cm, med smör och täck bottnen med bakplåtspapper.
Smält smöret på låg värme i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda. Vispa försiktigt ner 1 ägg i taget, och vänd slutligen ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet.
Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20-22 minuter. Låt svalna.
Ta ut kakan ur formen och ta bort bakplåtspappret. Vänd kakan upp och ner och bred tryffeln ovanpå. Om tryffeln är för lös för att breda räcker det med en stund i kylen för att den ska stelna en aning. Låt sedan kakan stå i kylen så att tryffeln stelnar ordentligt, 40-50 minuter. Serveras rumstempererad.

6 kommentarer:

Hajan sa...

jaha, då har vi varit i farten båda två i dag då.
ville inte störa med några frågor, när du hade besök
vi kan prata i morgon om du har tid lilla gumman.

anettan sa...

Klar man bakar. Det har jag också gjort.här blev det bröd. Kram Anette

Hannis sa...

Men hur gott!! Jag skulle smaska hela tiden=))
Snor receptet med mig.
Kram Hannis

Home2tiny sa...

I det här vädret så bakas det en hel del.... Jag som älskar choklad. Ha en härlig helg. Kramisar Tina

HönaPöna sa...

mmm, låter gott!
Och regn känns det som att vi klarar oss utan ett tag nu!

Katta sa...

Åhh så läckert det ser ut! Blir supersugen. Vackert med jordgubbarna på med.