Häll vinet i en kastrull och tillsätt saffran,
kryddnejlikor, frön från en urskrapad vaniljstång + vaniljstången, och
så clementin klyftorna. Låt sjuda på mycket svag värme i ca 15 min. Den
får inte koka. Rör ner honung och socker och rör tills det har smält, och ta
sedan upp clementinklyftorna. Ta kastrullen från värmen, och låt
glöggen svalna helt innan du silar den och häller upp den på flaska.
Jag gjorde glögg förra året med äpplejuice och Calvados, väldigt gott!! I år njuter jag av årets glögg med ingefära som föll alla på smaken här i lördags och så min brors hemlagade glögg förstås ;O)
Det var väldans , jag har ju blivit så tråkig så jag tager bara Alkoholfri. Det är åldern tror jag, men jag tycker det är roligt att säga skål äm,ha,ha ha det så bra kram/hajan
Hej Carin här som har den här bloggen. Jag är en gift kvinna på 63 år som lever med min man som jag har kompat ihop med över 40 år i vått och torrt. Sedan 2018 är vi bosatta permanent i Spanien. Det jag skriver om här på bloggen är livets vardag. Så bloggen är som min lilla dagbok.
Jag gjorde glögg förra året med äpplejuice och Calvados, väldigt gott!! I år njuter jag av årets glögg med ingefära som föll alla på smaken här i lördags och så min brors hemlagade glögg förstås ;O)
SvaraRaderaHa en mysig kväll!
Kram
Ulrika
Det var väldans , jag har ju blivit
SvaraRaderaså tråkig så jag tager bara Alkoholfri. Det är åldern tror
jag, men jag tycker det är roligt att säga skål äm,ha,ha
ha det så bra
kram/hajan
Jag har aldrig gjort egen, får Dunderglögg av syrran!
SvaraRaderakramen
Mm låter så gott! Jag testade att göra en äppelglögg, som blev helt ok :)
SvaraRaderaVilket roligt pyssel ni haft!!!
Kram Sussi