Igår testade jag att göra en glögg, en som går snabbt att göra och inte behöver stå i flera veckor innan den är klar. Det blev inte alls så dumt tycker jag. Gubben är inte så förtjust i stjärnanins så han tyckte den var sådär. Fast helt klart drickbar klämde han till med. Vi testade den tillsammans med nybakade saffransbullar med mandelmassa i, och det var inte fyskam det heller. Ikväll har jag gjort en annan glögg på vitt vin. Lovar en rapport på den också när vi provat.
1 flaska rosévin
3 st. stjärnanis
3 st. kanelstänger
1 clementin skuren
i klyftor
4 st. hela kryddnejlikor
10 små kardemummakärnor
2 msk.
flytande honung
0,5 dl. socker
Häll rosévinet i en kastrull och
tillsätt alla kryddor och clementinklyftorna. Låt det sjuda i ca 15 min på mycket svag värme, det får inte koka. Rör
sedan ner honung och socker, rör tills det har smält och ta sedan upp
clementiklyftorna och släng dem. Ta kastrullen från värmen, och låt glöggen
svalna helt innan du silar den och häller upp den i rengjord flaska.
Tråktorsdag
3 timmar sedan
så fina bilder med glöggflaskan i snön, bullarna ser goda ut med.
SvaraRaderaHoppas på bättre väder för Dig i morgon,och tack för stunden i dag.
kram
åh vad fina bilder! kram Nilla
SvaraRaderaLåter gott!
SvaraRaderaSådär avancerad är inte jag dock=))
Det blev en färdig flaska här men gott var det!
Kram Hannis
Låter ju super smarrigt, vill testa jag ;))
SvaraRaderaKraaaaaaam Sabina
Låter så underbart.Ha en skön start på nya veckan och en fin måndag.Kramar Rita ♥
SvaraRadera