2012-12-09

Glöggtider

Igår testade jag att göra en glögg, en som går snabbt att göra och inte behöver stå i flera veckor innan den är klar. Det blev inte alls så dumt tycker jag. Gubben är inte så förtjust i stjärnanins så han tyckte den var sådär. Fast helt klart drickbar klämde han till med. Vi testade den tillsammans med nybakade saffransbullar med mandelmassa i, och det var inte fyskam det heller. Ikväll har jag gjort en annan glögg på vitt vin. Lovar en rapport på den också när vi provat.

1 flaska rosévin
3 st. stjärnanis
3 st. kanelstänger
1 clementin skuren i klyftor
4 st. hela kryddnejlikor
10 små kardemummakärnor
2 msk. flytande honung
0,5 dl. socker

Häll rosévinet i en kastrull och tillsätt alla kryddor och clementinklyftorna. Låt det sjuda i ca 15 min på mycket svag värme, det får inte koka. Rör sedan ner honung och socker, rör tills det har smält och ta sedan upp clementiklyftorna och släng dem. Ta kastrullen från värmen, och låt glöggen svalna helt innan du silar den och häller upp den i rengjord flaska.

5 kommentarer:

  1. så fina bilder med glöggflaskan i snön, bullarna ser goda ut med.
    Hoppas på bättre väder för Dig i morgon,och tack för stunden i dag.

    kram

    SvaraRadera
  2. Låter gott!
    Sådär avancerad är inte jag dock=))
    Det blev en färdig flaska här men gott var det!

    Kram Hannis

    SvaraRadera
  3. Låter ju super smarrigt, vill testa jag ;))

    Kraaaaaaam Sabina

    SvaraRadera
  4. Låter så underbart.Ha en skön start på nya veckan och en fin måndag.Kramar Rita ♥

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.