2013-07-11

Trollbunden

Ja, det är precis vad jag har blivit av dessa böcker som jag lyssnar på nu. Det är Sagan om Isfolket som Storytel ger ut som ljudbok nu. Men en så länge är det bara 2 st. inlästa av Julia Dufvenius och det finns 47 st. Det är Margit Sandemo som skrivit dom och den första boken kom 1982 och den sista skrevs 1989. Är det någon som läst dom?

Så här står det om boksviten:
Boksviten är en släktsaga som har sin början i mitten av 1500-talet och avslutas vid 1900-talets mitt. Släkten Isfolket stammar från en man som kallas Tengel den onde och enligt legenden sålde han sin själ till Djävulen. Till följd drabbas ungefär en person i varje generation av det onda arvet, vilket oftast innebär speciella krafter, ett särpräglat utseende (vissa drabbade upplevs av omgivningen som monster medan andra anses enormt vackra) och ibland även ett ont sinnelag. Handlingen kretsar till stor del runt släktens kamp mot detta arv men även kring vardagen och universella problem som läsaren kan känna igen sig i.
Så då vet ni vad jag lyssnar på en tid framöver nu.

4 kommentarer:

 1. Jag har förstås hört talas om dem.
  De var ju mycket omtalade.
  Jag skulle önska att jag kunde
  lära mig att lyssna, men som Du vet har jag provat. Fick ju det i present en annan gång av Dig. Men jag kan inte koppla av och lyssna.

  Jag vet att Du kommer att lyssna,
  och du trivs med det.
  kramis från mig

  SvaraRadera
 2. Hej där! Det kan du tro att jag har läst dessa böcker..väninnorna och jag fullkomligt plöjde oss igenom dessa på 80 talet..Så bra! Man blir helt upp i dessa böcker, så du har mycket härligt framför dig, Kram Susanne

  SvaraRadera
 3. Har inte läst dem men vet att Julia kommer att återberätta bra. Gillar henne som skådis
  Aha, du bor där:)

  kram

  SvaraRadera
 4. Åhh nu blir jag sentimental :) Läste hela serien då den kom ut och igen för ett par år sen, älskar den. Kram Katta

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.