2008-10-25

Långpannebullar


Tänkte ge er ett gott och enkelt recept på långpannebullar. Var inne på Klara färdiga blogg för ett tag sedan. Då hade hennes man bakat bullar i långpannan. Jag blev nyfiken och provade det, men gjorde efter ett recept jag hittade på nätet.

LÅNGPANNEBULLAR
150 g. smör
1 pkt. jäst
1 ägg
1 dl. socker
1/2 tsk. salt
11-12 dl. vetemjöl
FYLLNING
150 g. smör
2 msk. vaniljsocker
3 dl. florsocker
100 g. philadelphiaost
Gör en vanlig bulldeg, jäs i bunke ca. 30-40 min. Platta ut degen i långpannan. Gör 48 st. hål med fyllning i eller använd sprits och tryck in fyllningen i degen. Låt den jäsa ca. 15 min. och pensla sedan med ägg och strö pärlsocker över. Grädda i ca. 20 min i 200 g.
Bilderna är klickbara.



23 kommentarer:

  1. Åhh, vilket mumsigt recept. Ska genast skriva av det.
    Roffar åt mig en bulle och springer:-)
    Ha, en trevlig kväll.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Psst, det går inte att klicka på bilden till tävlingen.
    Den första av raden med tävlingar alltså:-)

    SvaraRadera
  3. Tänk nu är hon igång igen å bakar!!!

    Låter busenkelt och gott, nu lockas jag snart till att börja baka.
    Kram Kristina

    SvaraRadera
  4. Det verkar superenkelt... det måste jag pröva, ska spara receptet. Kram sari

    SvaraRadera
  5. Vad smarrigt det ser ut.
    Får nog prova det receptet.
    kram Anette

    SvaraRadera
  6. Mmmmmmm ser jätta mummig ut=)
    Tack för recept.
    Kramkram

    SvaraRadera
  7. Det där ser ju jättegott ut och verkar busenkelt.

    Måste prova det i morgon

    Tack för tipset

    Kram Lena

    SvaraRadera
  8. De ser kjempegode ut!! Må vist prøve oppskriften din. Det fyllet så spennende ut.
    Ha en super søndag!
    Klem Gry : )

    SvaraRadera
  9. Oj, smidigt!

    Jag vill ju verkligen baka bullar, men med ett ofärdigt kök (läs plastade arbetsytor) så fungerar det ju inte att hålla på att kavla och rulla bullar hur som helst. Det här var ju supersmidigt!

    SvaraRadera
  10. Den bullen ser ju supergod ut!! Och smidig...

    Får nog ta och prova den framöver.

    Det är alltid lika roligt att titta in till dig. Alltid något nytt gott att prova! :)

    Ha en skön söndag!
    Kram Willewira

    SvaraRadera
  11. Men det där måste man ju bara testa, verkar lätt..=0)
    Tack för tipset !
    Kram Nettan

    SvaraRadera
  12. Vilket bra recept! Måste ju gå mycket snabbare än vanliga bullar! Verkar gott :)
    Kram!

    SvaraRadera
  13. MmMmM varför blir man alltid sötsugen när man kommer in till din blogg? Ingenting för GI-metoden ;) Lät som en supergod kaka!

    SvaraRadera
  14. Tack - det kom i rättan tid. Här i allt flyttstök skall det vara enkelt och gott!

    Kram Maud

    SvaraRadera
  15. Stämpelbodens DT var här å spanade!
    Kolla in vår inspirationsblogg om du vill veta vad vi spanar efter...
    http://stampelbodens.blogg.se/
    Kram Mariante

    SvaraRadera
  16. Vilket smart recept!!! Nu kan det bli bullbak en gång i veckan!
    Hur var fyllningen? Jag älskar philadelphia, men undrar hur det funkade i bullen :)

    Kram Linda

    SvaraRadera
  17. Vad glad jag blir att du gillar julbloggen. Baka borde jag göra här hemma.
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  18. Vilka toppenrecept du bjuder på.. själv blev jag ursugen på chokladpuddingen...mums

    kram
    A-C

    SvaraRadera
  19. Jag som håller på att lära mig att baka, har inte riktigt begåvats med bakfingrar men jag övar på.
    Det kan bli lite hur som haver när jag bakar. Mystiskt.
    Have a happy new week!
    kramis

    SvaraRadera
  20. mmm vad mumsigt det såg ut även de bortglömda bröna..har du recept på dem med ! =)

    SvaraRadera
  21. hej. vilket bra recpt, men du har glömt dedvätskan. en gammal tant.

    SvaraRadera
  22. Mums,så gott det receptet låter och så enkelt att göra bullen i ugnen!Bilderna ser sååå läckra ut!
    Måste provas,tack för receptet!

    Kram Maria

    SvaraRadera
  23. vad jag letade efter, tack

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.