2008-10-07

Filmjölkslimpa


Det här brödet är ingen större favorit hos de övriga medlemmarna i familjen. Men jag brukar baka det ändå, för det äts om det inte finns något annat. Man kan slänga i så mycket gott och variera det så mycket. Ibland har jag nötter, torkad frukt eller frysta bär i mina limpor. Brukar även ha kanel, ingefära eller kardemumma i dom (inte på samma gång). Ungefär, man tager vad man haver som Kajsa Varg sa en gång i tiden. Det är bara att kladda ihop degen lägga den i smorda formar och sedan in i ugnen. Det kan ju inte bli så mycket enklare. Här är en variant av receptet.
1 liter Filmjölk
1 msk salt
5 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl special
3 dl krossad råg
2 dl linfrön
1½ dl solrosfrön
2 dl baksirap
2 tsk bikarbonat

Sätt ugnen på 175º. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt fil och sirap. Blanda väl och häll upp i två smorda och bröade 1,5-liters bakformar. Grädda 175º ca 1 1/2 timme. Prova brödet med en provsticka.
Bilden är klickbar.

16 kommentarer:

  1. Nämen nu bakar hon igen! Jag har också gjort det brödet någon gång för längesen. dEt är gott.
    kram Kristina

    SvaraRadera
  2. De har alltså inget val, din familj.

    Jag brukar faktiskt göra detsamma ibland. Lag eller baka en del som alla i familjen inte tycker är nödvändigt . Min stora son brukar undra vargför jag inte bara kan baka bullar och kakaor......

    Kram LEna

    SvaraRadera
  3. Du borde bliivit bagare tror jag.
    Så mycket gott som du gör och villigt delar med dig av till oss andra.
    Ska prova att göra den här en dag när man får lust.
    Den ser ialla fall väldigt god ut.
    Kramen på dig.
    Synne.

    SvaraRadera
  4. Jag förstår inte... jag blir så hungrig när jag kommer in till dig...hihihi.
    Tack för receptet , det ska jag prova på!
    kramis

    SvaraRadera
  5. Åhh, vilka smarriga bröd. Själv älskar jag bröd med filmjölk i..
    Ha en bra dag.
    Kram

    SvaraRadera
  6. Jag fullkomligt älskar denna typ av bröd!!
    Men visst, går hem hos barnen gör det inte.

    Ha en jättebra dag!!
    Kram Willewira

    SvaraRadera
  7. Men åhhh så gott det ser ut, blir jättesugen.
    Tack för receptet

    Ha en skön dag

    SvaraRadera
  8. Det låter väldigt gott ... skå prova detta snarast ..

    SvaraRadera
  9. hej hopp!!!

    mumsfillibaba...så gott det ser ut.
    är urkass på att baka bröd.men ska ta å pöva en gång.

    kram nilla

    SvaraRadera
  10. mmmmm så gott det låter.
    Men jag kan inte baka det för de har inte filmjölk i amerikat.
    Tråkigt men sant, gissa om jag ska äta filmjölk när jag kommer hem.
    Kram Bodil.

    SvaraRadera
  11. Det är superbra med sådana lättbakade bröd, de är ju goda och nyttiga också. Man blir alltid så sugen på något gott när man kikar in här...;-)

    Kram

    SvaraRadera
  12. Det är ju livsfarligt att besöka dig, idag var det iaf gott matbröd som man inte går upp 1 kg utav! Ha en bra kväll, kram VIOLA

    SvaraRadera
  13. He he... Jo, en liten stund till kanske...

    Jag brukar baka en liknande limpa: http://klewaskrypin.blogspot.com/search?q=limpa
    Blir jättegod.

    Kram
    /Ewa

    SvaraRadera
  14. Det där brödet brukar jag också göra.
    Det skiljer bara på någon ingrediens. :-) Kram

    SvaraRadera
  15. Ser ut att vara en riktigt god limpa ska genast spara receptet :) Trevlig helg! Kram kram.

    SvaraRadera
  16. Så fina limporna ser ut,och dom är säkert goda och nyttiga också!
    Linfrön ska ju vara bra för magen likaså rågkross och kanel.=)

    Du gör så jättefina bilder och så fint på bilden så man ser vilka ingredienser man behöver,toppen!
    Tack för detta fina recept,det måste jag prova att baka någon dag..verkar så enkelt också.=)

    Kram Maria

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.