Det här brödet är ingen större favorit hos de övriga medlemmarna i familjen. Men jag brukar baka det ändå, för det äts om det inte finns något annat. Man kan slänga i så mycket gott och variera det så mycket. Ibland har jag nötter, torkad frukt eller frysta bär i mina limpor. Brukar även ha kanel, ingefära eller kardemumma i dom (inte på samma gång). Ungefär, man tager vad man haver som Kajsa Varg sa en gång i tiden. Det är bara att kladda ihop degen lägga den i smorda formar och sedan in i ugnen. Det kan ju inte bli så mycket enklare. Här är en variant av receptet.
1 liter Filmjölk
1 msk salt
5 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl special
3 dl krossad råg
2 dl linfrön
1½ dl solrosfrön
2 dl baksirap
2 tsk bikarbonat
Sätt ugnen på 175º. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt fil och sirap. Blanda väl och häll upp i två smorda och bröade 1,5-liters bakformar. Grädda 175º ca 1 1/2 timme. Prova brödet med en provsticka.
Bilden är klickbar.
Nämen nu bakar hon igen! Jag har också gjort det brödet någon gång för längesen. dEt är gott.
SvaraRaderakram Kristina
De har alltså inget val, din familj.
SvaraRaderaJag brukar faktiskt göra detsamma ibland. Lag eller baka en del som alla i familjen inte tycker är nödvändigt . Min stora son brukar undra vargför jag inte bara kan baka bullar och kakaor......
Kram LEna
Du borde bliivit bagare tror jag.
SvaraRaderaSå mycket gott som du gör och villigt delar med dig av till oss andra.
Ska prova att göra den här en dag när man får lust.
Den ser ialla fall väldigt god ut.
Kramen på dig.
Synne.
Jag förstår inte... jag blir så hungrig när jag kommer in till dig...hihihi.
SvaraRaderaTack för receptet , det ska jag prova på!
kramis
Åhh, vilka smarriga bröd. Själv älskar jag bröd med filmjölk i..
SvaraRaderaHa en bra dag.
Kram
Jag fullkomligt älskar denna typ av bröd!!
SvaraRaderaMen visst, går hem hos barnen gör det inte.
Ha en jättebra dag!!
Kram Willewira
Men åhhh så gott det ser ut, blir jättesugen.
SvaraRaderaTack för receptet
Ha en skön dag
Det låter väldigt gott ... skå prova detta snarast ..
SvaraRaderahej hopp!!!
SvaraRaderamumsfillibaba...så gott det ser ut.
är urkass på att baka bröd.men ska ta å pöva en gång.
kram nilla
mmmmm så gott det låter.
SvaraRaderaMen jag kan inte baka det för de har inte filmjölk i amerikat.
Tråkigt men sant, gissa om jag ska äta filmjölk när jag kommer hem.
Kram Bodil.
Det är superbra med sådana lättbakade bröd, de är ju goda och nyttiga också. Man blir alltid så sugen på något gott när man kikar in här...;-)
SvaraRaderaKram
Det är ju livsfarligt att besöka dig, idag var det iaf gott matbröd som man inte går upp 1 kg utav! Ha en bra kväll, kram VIOLA
SvaraRaderaHe he... Jo, en liten stund till kanske...
SvaraRaderaJag brukar baka en liknande limpa: http://klewaskrypin.blogspot.com/search?q=limpa
Blir jättegod.
Kram
/Ewa
Det där brödet brukar jag också göra.
SvaraRaderaDet skiljer bara på någon ingrediens. :-) Kram
Ser ut att vara en riktigt god limpa ska genast spara receptet :) Trevlig helg! Kram kram.
SvaraRaderaSå fina limporna ser ut,och dom är säkert goda och nyttiga också!
SvaraRaderaLinfrön ska ju vara bra för magen likaså rågkross och kanel.=)
Du gör så jättefina bilder och så fint på bilden så man ser vilka ingredienser man behöver,toppen!
Tack för detta fina recept,det måste jag prova att baka någon dag..verkar så enkelt också.=)
Kram Maria