2024-08-18

Hände inget

 

Jag kan nog inte orda så mycket om lördagen. Mer än att den var lugn och skön. Vi var bara hemma på vår egen tomt  och hade det bra. Jag tänkte att jag skulle kanske göra en marknadsrunda. Men hamnade bara vid tanken. För jag kom fram till samma beslut som varje gång. Att det är alldeles för varmt ännu att trängs där bland en massa folk.

En annan liten sak:

Man har ju lite koll på sina grannar runt omkring när man bor här hela tiden. Bredvid en av våra svenska grannar var det ett norsk familj som köpte för kanske ett år sedan. De var nere i juli i år och stannade några veckor. De rådfrågade gubben då vilken internetleverantör de skulle ta. För deras döttrar var irriterade när de inte kunde surfa. Gubben berättade vilka vi hade och att vi har tyckt det fungerat bra med dem. Och att det även är många fler på området som har dem.

När de hade åkt hem så fick gubben se att det stod en annan bil utanför deras hus som det stod Keyholder på. Så gubben mailade till våra svenska grannar och undrade om de kunde ta kontakt med den norska familjen och höra om de skulle vara några i deras hus nu.

Gubben fick ett svar från vår granne. Att de hade lovat att deras keyholder med familj kunde bo där tills de hittat någon annanstans att bo. För de själva skulle inte komma ner förens nästa år igen.

Nu är det här inte våra problem, men man hör och läser mycket om detta på nätet. Att personer (husockupanter) bara tar hus/lägenheter och sedan har inte husägaren en chans att ta tillbaka sitt hus. Vi får verkligen hoppas att de skrivit papper och att de verkligen känner sin keyholder mycket väl.


En underbar morgonpromenad som de flesta är vid havet.


Ixa tycker också om att gå utmed havet som matte gör.



Hade plockat fram kalkonfilé från frysen. Sedan blev det kylskåpsrens på grönsaker. Hade även en massa kokt potatis.

8 kommentarer:

  1. Låter vanskligt det där med keyholder...., hoppas de vet vad de gör. Er kalkon ser god ut. Har aldrig ätit kalkon, men det är väl magert kött? Förstår att ni tycker om att gå utmed havet, det skulle jag också göra.
    Nu väntar vi, ikväll kl 18 ska våra "amerikanare" vara här i stan. Min "gubbe" ska hämta dem.
    Ha en fortsatt fin söndag!

    Kram Tummelisa(Eva)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi får verkligen hoppas att det vet vad de gör.
      Vi köper aldrig kycklingfilé längre utan kalkonfilé. För det blir aldrig så där torrt som kycklingfilé gärna kan bli.
      Jag älskar att vara vid havet, det ger en sådant lugn tycker jag.
      Så härligt och kul att få rå om grabben med familj.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  2. Jag förstår att ni reagerade och det var bra av er. Man har ju hört om folk som blivit av med sin bostad på det här viset så man kan ju hoppas att de har någon form av avtal. Om inte kan det sluta illa.
    Vilken god kylskåpsrensning det blev :D
    Kram och god söndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi får verkligen hoppas att de vet vad de har gjort.
      Kändes bra att få bort lite sladdrig paprika och annat 😉😀.
      Desamma till dig.
      Kram

      Radera
  3. Hej Carin! Men fy, hur kan de bara tar huset och sen att husägaren inte har en chans att få tillbaka sitt eget hus. Låter inte klokt, vansinnigt! Vi får hoppas att norrmännen vet vad de gör.

    Idag har även vi en efterlängtad vilodag... så skönt att inte ha något inplanerat! KRAM Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Halloj!
      Det är inte alls ovanligt här, tyvärr. Under pandemin hade vi två hus på vår gata som blev ockuperade. Men de är okej i dagens läge som vi har förstått.
      Skönt med slapp och hängdagar.
      Ha en fortsatt fin söndagskväll.
      Kram

      Radera
  4. Ockupanter har varit ett problem här också vet jag, men vet inte om läget förändrats för hör inget om det längre. Hoppas allt går bra för norrmännen. Kylskåpsrens brukar ofta generera i goda måltider! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Här är det nog som det alltid har varit tror jag.
      Ja, vi får hoppas att det inte är något konstig så det blir strul för dem.
      Det blir för det mesta väldigt bra 😉.
      Kram

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.