2018-06-19

Hur tänkte hon

I lördags när vi var på takterrassen säger gubben till mig. -Nu är det visst en ny hund som skäller i kvarteret. Men detta ynkliga skall slutade aldrig utan höll bara på timme efter timme. Till slut sa gubben -att nu måste jag gå och kolla vart det kommer ifrån. 
Det var inte alls så lång ifrån oss som det hjärtskärande ljudet kom. Även vår skotska granne hade nu kommit ut och sa till gubben att hon som bor eller hyr där har köpt en valp för 14 dagar sedan.
Vi fick se ett litet knyte som trasslat in sig i dom lösa persiennerna och stod och krafsade mot glasdörren. Skotskan sa att hon visste vilken krog som ägaren jobbade på och ringde dit. Men där var hon inte kvar sa dom. Då gick vår granne in och tog i dörren och den var öppen som tur var. Hon tog valpen och rastade den och sa att hon skulle ha den hos sig tills ägaren kom hem.
På söndagen började skällandet igen men då hade valpen smitit ut på gården men ingen var hemma. Vi pratade med skotskan igen, och hon hade sagt till henne igår att man inte lämnar en valp. När vi står där med valpen så kommer ägaren hem, och vi förklarar att man inte kan lämna en valp som är så liten ensam i flera timmar. Hon tittar på oss och säger, att barn gråter när dom är små, så det var väl inget konstigt att valpen skäller. 
Vår skotska granne kom över till oss lite senare och sa att hon pratat med ägaren att hon måste lämna tillbaka valpen när hon jobbar som hon gör. Hon hade lovat henne att hon skulle göra det.
Just nu när jag skriver detta hör vi hur dom håller på och jagar den lilla kraken för fullt i deras hus. En sådan liten valp behöver vila, äta, sova och så få en massa kärlek.
Man blir så himla ledsen av sådant här.


Han kan inte vara många veckor den här lilla sötnosen, som visst heter Kevin sa vår granne.

13 kommentarer:

 1. Neeeeej, fy vad det skär i hjärtat.... Lilla vännen <3 Kan inte Ni adoptera...?! <3 Hoppas verkligen att de löser sig till valpens bästa!!!
  Kraaam Kate

  SvaraRadera
 2. Det är ofta man undrar varför vissa skaffar djur. Sötnos den där.

  SvaraRadera
 3. Nej fy så hemskt. Det är bara att hoppas att de tar sitt förnuft till fånga och att valpen får ett bra mycket bättre liv. Kram.

  SvaraRadera
 4. Men usch och fy! Man kan verkligen undra hur hon tänker eller snarare INTE tänker! Det borde vara körkort på att ha husdjur... Hoppas det löser sig för den lilla sötnosen!

  SvaraRadera
 5. Förstår ert hjärta, som just nu svämmar över, av kärlek. Men ni kan ju inte heller skaffa hund , eftersom ni åker hem till Sverige i bland. Men hah trivs i Tommys famn. HM,Hm
  Jättehärlig bild, hittar inte Tommy en hund så bliver det en katt.
  Käringen som lägger sig i allt, Hajan

  SvaraRadera
 6. Men stackars lilla valp! Finns det inga djurskyddsmyndigheter där? En sån djurägare skulle man ju anmäla.
  Kram Carina

  SvaraRadera
 7. Jag blir helt ifrån mig när jag ser och hör hur en del behandlar sina djur....jag har inga ord för det :(
  Kram

  SvaraRadera
 8. Vad ledsen jag blir över hur folk behandlar sina djur
  :(
  Kram

  SvaraRadera
 9. Gubben i Mamma C´s liv19 juni 2018 19:34

  Hunden/valpen skallade inte...den gnydde och pep efter någon som kunde bry sig om honom.
  Han var på sin höjd 9 veckor gammal kärringen som hade den hade haft den i 2 veckor. Alltså var hunden tagen för tidigt från tiken för leverans till icke hundkunniga människor. Jag blir totalt vansinnig av säljare/köpare av hund när pengarna styr över djurets öde. Men allt detta är ju Svenskt tänkande, har ju förstått att allt är annorlunda här i Spanien. Men ändå så har jag ett eget tänk/vana om hur man tar hand om en valp.

  Äta, skita, leka, sova...inlärning på ett leksamt sätt detta mönster gäller länge i valpens livsmönster.

  Inte bli lämnad ensam i ett vilt främmande hus när man är 9 veckor. Skitkärring...är vad hon är

  Men nu verkar valpen vara hos nya ägare eller iaf. inte kvar hos henne Tack o Lov..

  SvaraRadera
 10. Men åh, jag blir ledsen bara av att läsa det. Tyvärr är synen på hundar inte alltid den samma i Medelhavsländerna som i Sverige. Att ta emot en valp är som att ta emot ett spädbarn. Den behöver mycket sällskap, kärlek och omsorg! Hoppas det stämmer att den har hamnat hos någon annan så förhoppningsvis har bättre omdöme. Bra att ni var några som reagerade och ingrep!

  Kram

  SvaraRadera
 11. Märkligt mina kommentarer har inte blivit publicerade provar igen. Väldigt konstigt av henne! Kram Pernilla

  SvaraRadera
 12. Vad ledsen jag blir av sådant här. Vilken liten sötnos <3 en sådan raring förtjänar ett kärleksfullt hem med någon som har tid. Hoppas du mår fint :) Kram

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.