2019-06-06

Lite ändring i schemat


Vi skulle åka och köpa virke till ett plank mot vår granne där vi tagit bort häcken hade vi bestämt igår. Men först blev det lite ändrade planer när ett litet jobb dök upp bara sisådär. Men det var snabbt avklarat sedan tog vi tag i våra egna bestyr.

Så först på listan stod Leroy & Merlin för vårt virkesköp. Mycket räknande hit och dit i gubbens huvud innan vi fick med oss allt där ifrån. Sedan hem och lämna av allt och iväg och lämna tillbaka bilen som vi lånat.

På hemväg efter vi lämnat bilen stannade vi på en taverna som ligger utmed vägen. Vi har sett att den är mycket välbesökt under lunchtid dom dagar vi åker förbi där. Vi tog en av dagens huvudrätter men delade den på två. Man vet ju aldrig om det är okej bara för att det stått fullt med bilar varje gång vi åkt förbi. 

Men det var helt okej t.o.m. så att jag glömde knäppa ett kort med mobilen på förrätten som vi fick. Det var någon slags risotto eller liknande och den smakade bra. Sedan kom huvudrätten och det var fisk med pommes till. Tallriken såg väl inte ut som mina upplägg som jag gör, men det smakade bra och vi blev mätta. Vi tog bara en cortado med hielo (espresso med is) i efter maten och hoppade efterrätten.

När vi kom hem började vi att planera arbetet med planket mot grannen. Vi tror att vi kom på en bra och stabil lösning på det. Så nu är det bara att sätta igång. Men det tar vi en annan dag när man kan sätta igång direkt på morgonen. Men nu finns allt hemma i alla fall.

Framåt kvällningen tog vi och gick upp på takterrassen och åt lite stekt kalkon och vattenmelon. Sedan satt vi där till 21.00 innan vi gick in och tog kväll i huset.


Många arbetare som stannar till och äter här. Ja, dom satt inomhus igår för det blåste så mycket.

 Ingen wowupplevelse direkt, men gott var det.

Espresso med is i.

Sedan slog vi våra huvuden ihop för att försöka få till en smart uppsättning av planket.

 Här uppe satt vi och bara njöt sedan resten av kvällen.

Lite kött och vattenmelon och ett glas rött till det. Lika spartanskt upplagt som dagens lunch vi åt.

7 kommentarer:

 1. Ibland är det spartanska det bästa. Kalkon och vattenmelon låter helt perfekt tycker jag. =) Kram Carina

  SvaraRadera
 2. Ibland funkar det med det spartanska också men jag vill gärna ha rejält med grönsaker till min måltid. Känns nyttigare så och ser dessutom aptitligare ut.

  Lycka till med planket.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Ja, maten såg lite spartansk ut, men det var säkert gott ändå. Vill också gärna ha lite grönsaker också (dock helst inte orangea saker ;-) ).

  Hoppas ni får upp planket fort och lätt :-)

  Ha en fin nationaldag!

  SvaraRadera
 4. Tänk vad lite grönsaker gör att maten blir trevligare att se på :)
  Ha en bra dag
  Kram

  SvaraRadera
 5. Åh, vad mysigt ni har det! Hoppas ni får en trevlig nationaldag.
  Kram Tummelisa

  SvaraRadera
 6. Maten är oftast ingen aha upplevelse här nere på restauranger...smakerna kan visst vara bra men jag tycker de är dåliga på att både lägga upp det snyggt och det fattas sås som vi är så vana vid.
  Din mat ser bra mycket trevligare ut :D
  Kram

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.