2019-06-24

Bad och San Juan


Vi åkte iväg och lade oss på stranden igår. Det fläktade skönt och det var inga svårigheter alls att ta en liten powernap till havets brus. Vi solade och badade i några timmar sedan kände vi att nu behövde magen mat också. För bara melon och vatten som vi hade med oss blir man inte mätt på.

Igår firade Spanjorerna midsommar eller San Juan som det heter. Så vi bestämde på väg hem att vi skulle ta och gå ner till stranden på kvällen och kolla in hur det är. Men först måste man ha mat i magen och en dusch för att få bort allt salt och sand på kroppen. 

Jag gjorde några hittapåröror och så blev det våffelsmet på majs och rismjöl. Lite mera matiga än kaffevåfflor med sylt och grädde på. Vi åt på takterrassen och satt sedan där ett bra tag innan vi gick och duschade.

Vid 21.00 gick vi sakta ner till våra stränder för att se om det börjat något firande där. På Playa Flamencastranden var det några få familjer som tagit plats när vi passerade. Nästa strand Cala Cerrada var det inte så många på heller. Men nere på La Zeniastranden var det desto fler människor.

Vi ångrade direkt att man inte tagit med en filt och en liten picknick själv när man såg alla. Men strandbaren var öppen så vi gick till den. Vi tog oss varsin öl och satt och tittade på när fler och fler eldar började tändas lite varstans på stranden.

Vi orkade inte sitta kvar till 24.00 då enligt tradition alla går baklänges ut i havet. Sägs att en del tar med vatten hem i flaskor och stänker det i olika hörn hemma för det är heligt vatten. Men Spanien är stort och traditionerna olika på olika håll.

Men vi var nöjda och belåtna med kvällen och började att knata hemåt och var sedan hemma vid 23.30 och hoppade i säng direkt. Men nästa år kanske vi även firar spansk midsommar på stranden med egen picknick.

Vi åkte till La Marina.

 Efter ett par timmar gick vi till bilen igen.

 Middagen serverad på takterrassen.

 Inte många på Playa Flamencastranden.

 Men på La Zeniastranden var det desto fler.

 Vi tog ett bord i strandbaren.

Röken låg tjock över stranden när vi gick hemåt igen.

9 kommentarer:

 1. Härligt! Vi hade tänkt gå ner och kolla här på Cura, men fastnade i soffhörnet efter maten :-)

  Ha en fin start på veckan!

  SvaraRadera
 2. Vilken rolig sed att gå baklänges ut i vattnet. Låter mysigt att fira midsommar med att elda och ha picknick på stranden. Då kanske man ska vila på e.m. så man orkar hela natten sen. Läste någonstans att spanjorerna brukar fira ända till gryningen när det är San Juan. =) Kram Carina

  SvaraRadera
 3. Åh så mysigt det lät. Vilken dag 😄 hoppas du får en riktigt trevlig vecka kram Nina

  SvaraRadera
 4. Det lät som ett trevligt firande även om ni inte höll ut in i det sista :D

  Kram och ha en fin måndag!

  SvaraRadera
 5. Mysigt att gå ner till stranden och titta på lite firande:)
  Kram

  SvaraRadera
 6. nSå tragiskt Per hade sett det i tidningeb. Ringde till Dem så kort är liver i bland,
  kram frpn mamma H som haft ett långt och bra lovjut medan Ni kan- Livet är så kort. Axel och Vivianns diier borta nu, Tragiskgt men sp är det här i livet,

  SvaraRadera
 7. man kan tro att jag skrivit från en annan planet, Det ör akas och vivianns dotter det gäller.
  jag har skickat en slant via Cac
  ncer hjälpen. alltid hjälper det någon. Stackars flickorna. jag bliver inte klok på våra liv.

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.