2010-09-21

Äppel, päppel

Igår testade jag att göra äppelgröt, hittade ett recept hos Linneas skafferi som var busenkelt. Man måste ju ta vara på alla äpplen som ramlar ner från träden. Har ju gjort mos och kräm, så det här var lite kul att testa på. Det blev en tallrik till frukosten i morse och det smakade riktigt bra med lite socker och en massa kanel på.

Äppelgröt

4 dl. grötris
8 dl. vatten (ev. lite mer)
10 dl. äpplen
2 st. kanelstänger

Mät upp ris och vatten i en kastrull, låt det koka upp och sedan småputtra under lock i 10 min. Skala och dela äpplena i mindre bitar och rör ner dom och kanelstängerna i gröten. Späd med ev. lite mer vatten, låt ris och äppelbitar koka tills dom är genomkokta ca. 30 min.

3 kommentarer:

  1. Mums vad gott det ser ut:) Tänk vad bra det är att ta hand om frukterna. Hoppas att allt är bra/ Kram Anne

    SvaraRadera
  2. Vad gott det låter..Det ska jag prova.Hoppas allting är bra med dej.Ha en skön kväll rara du Kram Rita ♥

    SvaraRadera
  3. Å så godt! Jeg elsker grøt og kanel, så den må jeg prøve!
    Ha en flott uke! klem : )

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.