Nu så var det söndagskväll igen, och en ny vecka ligger på lur och väntar. Nu börjar sakta men säkert nedräkningen för semestern också. Nu är det bara 2 veckor och några dagar kvar. Fick rapport därifrån idag, och kl.17.00 var det strålande sol +28 och alldeles ljuvligt skönt.
Den här helgen har gott i matens tecken. Igår var vi hos mamma och käkade kåldolmar, fruktkompott och bakelse till kaffet. Magen stod i sju hörn när man kom hem, men en skål med popcorn gick utan problem ner till tv:n på kvällen. Idag har vi haft svärfar här på middag, då blev det söndagsstek i römmertopfsgrytan och en god svampsås till det. Sedan blev det en Kajsa Varg efterrätt, med andra ord "Man tager vad man haver". Så här gjorde jag min goda päpplegottigott. Mortlade digistivkex, yoghurt blandat med kolasås, stekte äpplen i kanel och socker, solrosfrön och hackad 70% choklad. Detta varvades i ett glas och ställdes i kylskåpet ett tag för att bli kall. Blev supergod blandning av syrligt och sött.
Just nu har jag ett surdegsbröd som jäst hela dagen, som åkt in i ugnen i römmertofsgrytan. Det ska stå i ca. 2 timmar på 150 grader. Har bakat i grytan förut men inte surdegsbröd, men det är nog inte någon skillnad.
Nu ska jag ta mig en titt in till er andra och se vad ni har haft för er i helgen.
Hej!
SvaraRaderaDet där såg inte helt fel ut , jätte gott förmodligen. Ska försöka köra GI sista veckan innan resan. Mår så väldigt bra då men faller gärna tillbaka efter några veckor.
Kram Anni
Mumsigt! Vad sugen jag blev på kåldolmar, det var så länge sedan. Brukar bli kålpudding mest för att det är enklare. passar ypperligt för en LCHF-diet om potatisen utesluts :)
SvaraRaderaKram Linda
Åh du rara tack för din pepping med min rökning. Om du visste vad mkt det stödjer! men så mumsigt du visar här! Ja, det är ju faktiskt en toppen ide, tror jag åker ner till mataffären och shoppar morötter i morgon, det gillar jag ju också! KRAM Petra
SvaraRaderaKajsa Varg var ingen dum kvinna hon. Hon har nog lärt oss en hel del
SvaraRaderaBlev lite man tager vad man haver här med idag.
Här är du nu kallt igen. 2 minus... Tur man ska krypa ner under täcket snart.
Sol och 28 plus lät skönt. Men kanske lite varmt för min del. 24 är lagom hihi.
Ha en skön vecka nu.
Kramen Synnöve.
Halloj.
SvaraRaderaJaså,du åker till varmare breddgrader snart,så härligt.
Smarriga saker du har lagat.
Ha en finfin vecka.
Kram Anette
De där låter ju underbart gott! Jag skrev ner de för jag måste absolut testa det! Kram
SvaraRaderaVad skönt att åka på semester till varmare breddgrader.Vad smarrig din efterrätt både låter och ser supergod ut.Önskar dej en fin måndag rara du .kram Rita ♥
SvaraRaderaDet ser ursmarrigt ut! Och lite popcorn kan väl alltid gå ner ;) Kram Katta
SvaraRaderaSÅ himla mkt gott ni har ätit denna helg...t o m popcorn...:0)
SvaraRaderaSjälv så blev det igår fläsk med löksås,faktiskt den godaste husmanskosten som jag vet, ha en skön kväll, kramen
Det däe såg inte helt fel ut.. ;-) Mums!
SvaraRaderaTrevlig kväll!
Annelie
Härligt med en resa!
SvaraRaderaDet är ju egentligen på hösten man borde åka för att bunkra lite energi.
Vilken mathelg!
Blir hungrig bara av att läsa om det=))
Kram Hannis
Vilken smarrig efterrätt och vilket smarrigt namn det var på den! :-) Päpplegottigott, det är som från en saga :-).
SvaraRaderaMånga kramar
Beatrice
Så mycket smaskig mat som njutits i helgen,tillsammans med trevligt umgänge är alltid lika kul.
SvaraRaderaResmålet verkar vara perfekt väderleks mässigt denna tid på året!
Go kväll,
Sussi
Ah, kåldolmar!! Det äter man aldrig nu för tiden. Synd för det är ju såå gott med potatis och lingonsylt!
SvaraRaderaJaja, jag får väl köpa färdiga då, de kanske går att äta?
Päpplegottet ser gott ut du!
Kram