2010-10-19

Surt var det här



Men väldigt gott blev det. Jag har satt en ny surdeg på vetemjöl som har stått och gottat till sig. Så jag bakade ett bröd i lergrytan i söndags. Det stod och jäste till sig nästan hela dagen, sedan in i ugnen i 2 timmar på 150 grader. Gubben och jag kunde inte vänta så värst länge innan vi var tvungna att provsmaka. Det blev väldans stort brödet, så mackorna var som dasslock. Men det gjorde ingenting, för nybakat smakar så jättegott. Jag hade pumpa och hela linfrön i degen, flingsalt och fiberhavregryn.
Nej, nu väntar kudden på Mamma C, så natti, natti på er.

6 kommentarer:

  1. Det är nästan så att doften känns hela vägen hit:)

    Å du, du kanske kan baka dina skorpor istället? du är såå jädra duktig tycker jag!!!

    Ha en bra vecka
    Kramen!!

    SvaraRadera
  2. Men guuuuuuuuuuud så gott det där såg ut, mums. Hade gärna goffat i mig en sådan till frulle;)
    Meeeen nu har jag ju inget nybakt gott smarrig bröd såatte jag går väl å kollar in mitt kylskåp å ser vad det har att bjuda på.
    Säger bara MUMS så gott det såg ut.
    Kraaaaaaaaaam

    SvaraRadera
  3. Du bakade i en römmertorp (heter den så) gryta alltså.
    Måste genast införskaffa mig en sådan.
    Bakade bröd häromdagen. Fyra limpor blev det. Redan slut.....
    Grannen fick ett par.

    Gott ser det ut i alla fall.
    Kramen.

    SvaraRadera
  4. Hej!
    Surdegsbröd som är så gott, härligt bra tips.
    Kram Anni

    SvaraRadera
  5. Men det braiga med stora mackor är att då räcker det med en :) Ser jättegott ut i allafall.Ha en fin helg, Kram Katta

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.