2012-10-02

Lätt som en plätt

Att göra en äppelpannkaka i gjutgärnspannan. Äpplen finns det gott om, så det fick bli en äppelpannkaka i ugnen till kvällsmat. Snabbt att svänga ihop, sedan sköter den sig själv inne i ugnen.

Ingredienser:
3st. ägg3dl. mjölk1 1/2dl. vetemjöl25g margarin3st äpplen i små klyftormalen kanel1tsk. salt

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°. Vispa ihop hälften av mjölken och mjölet. Vispa i ägg, salt och resterande mjölk.
2. Smält margarinet i en stor stekpanna och slå i smeten. Fördela äppelklyftorna och pudra över med kanel. 
3. Grädda klar mitt i ugnen 30-40 min.

 

7 kommentarer:

  1. Det låter jättegott,måste jag prova
    som gör ugnspannkaka så ofta.
    kram

    SvaraRadera
  2. Vad gott det lät det får man ju prova på.
    Kram Bodil.

    SvaraRadera
  3. Jag har kastat min panna, typiskt!
    Gotteligottgott!

    SvaraRadera
  4. Så bra med middags tips!!! Smaskigt dessutom ;)
    Toppen gåbort present tips också.
    Bugar och tackar!
    Kram Sussi

    SvaraRadera
  5. Ser gudagott ut! Måste prova. Härligt med värme... Hoppas ni får en härlig resa.kram

    SvaraRadera
  6. Såg väldigt god ut, ha en bra dag trots regn och rusk hälsar 3 tanter

    SvaraRadera
  7. Ååååå mums!!!

    Kraaaaaaaaam

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.