2024-01-26

Nu är det okej igen

 

Ja, nu slår det i sinus igen gubbens hjärta. Han fick ett telefonsamtal från lasarettet i onsdagsförmiddag, att han skulle infinna sig torsdagsmorgonen på lasarettet för att göra en el-konvertering.

Så igår morse åkte han iväg till lasarettet själv. Jag har alltid varit med tidigare när han gjort en el-konvertering både här och när vi bodde i Sverige. Så det kändes lite konstigt att inte följa med.

För att jag inte följde med igår, är att Ixa har aldrig varit ensam i så många timmar och vi ville inte testa det igår.

Men det gick bra med gubben och han kom hem igen till lunchtid. Nu får vi hoppas att det håller sig mycket längre än vad det gjorde sist. 

Efter vi hade ätit så hoppade gubben i säng ett tag. Det tar på krafterna att göra en el-konvertering. Och anspänningen som man har haft i kroppen innan. T.o.m. jag var lite trött och förbi, men jag satte mig och målade en stund istället.

På kvällen satte vi oss vid tv:n en stund och såg på Uggla och sedan på Dr. Death på Tv4-play.



Jag och gubben är ju som ler och långhalm. Och nu har vi den här lilla stumpan med som är det med oss. Här gick husse iväg på morgonen.

20 kommentarer:

  1. Så skönt att det gick bra men jag förstår att det var en anspänning för er båda. Nu hoppas vi på ett långvarigt och gott resultat.
    Miss T har tack och lov inga problem med att vara ensam hemma. Vi skaffade ju henne när vi arbetade båda två så hon fick den träningen ganska så tidigt så det är skönt.

    Önskar en god och avkopplande fredag och lycka till med inköpen!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är skönt att det slår som det ska igen. Det får vi verkligen hoppas på nu.
      Det är ju vi själva som förhalat denna träning att vara ensam lite längre. Eftersom vi alltid har henne med vart vi än går. Som du/ni har haft det var det med våra tidigare hundar som vi haft.
      Tack och jag hoppas att inte hela Playa Flamenca är och handlar på Mercadona idag 😉.
      Kram

      Radera
  2. Det låter väldigt obehagligt med elkonvertering men jag är glad att det hjälper. Trevlig helg! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är väl ingen hit precis att veta att man ska bli sövd och få en el-chock så att hjärtat slår rätt igen. Men man blir sövd en så kort stund under tiden de ger el-chocker så hjärtat kommer i sinus. Men öm i bröstet är gubben efteråt.
      Kram

      Radera
  3. Så skönt att allt gick bra för Tommy, förstår att det känns konstigt att du inte kunde följa med. Du kan ju inte dela på dig. Såklart stor anspänning för er båda. Håller tummarna att det håller i sig längre denna gång. Kram Birgitta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Halloj!
      Ja det kändes lite märkligt att inte följa med honom. Men skönt att det gick bra.
      Ja, det får vi göra nu 😀.
      Kram

      Radera
  4. Är det en som kallas ablation? Som ges vid ojämn hjärtverksamhet? Det som kallas A-fib här i US, vet inte vad det heter på svenska. Vet att min pappa skulle ha fått det, men sen blev det inget av ngn anledning. Kanske var han för gammal? Visst hjälper det väldigt bra då man fått den behandligen? Förstår att han är trött nu, alltså verkligen. FÖ gillar jag att ni två är som ler och långhalm :-) Det är jag och P också. Kramar i massor och ha nu en LUGN och mysig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gubben har förmaksflimmer och man kan även göra en ablation för detta. Men han har bara gjort el-konverteringar när han har fått tillbaka sitt förmaksflimmer.
      Gubben har inte velat göra någon ablation, men läkarna har sagt att det kanske är det man får testa om det blir någon mera gång.
      Skönt att höra att det finns fler som jag och gubben 😁.
      Ha en fin och bra helg ni med.
      Kram

      Radera
  5. Ååh, förstår precis känslan med vovven, vi har samma dilemma med våra små tjejer. Dom klarar att var själva alldeles utmärkt men ändå känns det så jobbigt att lämna dom små liven då vi i princip alltid är med dom, vi har dessutom 2 duvor som vi inte gärna lämnar för länge, haha <3 Skönt att behandlingen fungerar för din man! Ha en fin fredag! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är som när man lämnade sina egna barn hos dagmamman 🙊 och de stod i fönstret och tittade efter en.
      Ja vi får hoppas det håller nu.
      Ha en bra helg.
      Kram

      Radera
  6. Ja hoppas det håller nu. Jag har väl gjort ca 30 elkonverteringar och tycker inte det är mycket större anspänning än att ta blodprov. Jag har också gjort 3 ablationer. Mitt hjärta kan inte hålla sig till sinusrytm. Jag och läkarvetenskapen har givit upp så nu får jag leva med kronisk hjärtarytmi.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det får vi hoppas att det gör nu
      Gubben gillar inte att bli sövd så automatisk blir det en anspänning för honom. För själva ingreppet går ju väldigt fort.
      Vi har en bekant som inget hjälper på heller, precis som du.
      Kram

      Radera
  7. Vad bra det är gjort, hoppas det håller länge. När en har djur så blir det lite andra val och en hel del anpassningar. Förstår precis :) Hoppas ni har en fin fredag och att drinken blir både färgglad och god!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det får vi hoppas på att det gör nu.
      Jo, det blir ju så 😉😀.
      Fredagen blev bra och drinken var drickbar 🙊.

      Radera
  8. Ohh vad skönt att det gick vra med mannen och förstår att det tar på krafterna. Gullugt hon står och kollar ef husse

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det känns skönt och nu får vi hoppas att det håller.
      Ja, hon är så söt.

      Radera
  9. Hej Carin! Skönt att hjärtat tickar som det ska på din gubbe... ni är verkligen ett team. Som lång och lerhalm som du skriver. Och nu är nu ju tre... med lilltjejen Ixa.

    Trevlig helg och KRAM! Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Halloj!
      Känns toppen.
      Vi har alltid kört teamwork jag och gubben.
      Precis, nu har vi utökat vårt team med vår fyrbenta vän också.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  10. Blir glad i ❤️ när "Gubben" klarar sig själv. Ibland är det värdefullt att ta egna steg. Jag vet att vi har olika syn på saker och ting MEN vi går genom Eld och Vatten tillsammans. 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.