Imorse hann jag få ihop en bröddeg innan jag cyklade till jobbet. Den fick stå och kalljäsa tills jag kom hem. Då var det bara att sätta ugnen på högsta och ta fram en plåt. Klä plåten med bakplåtspapper och sedan klicka ut den färdigjästa degen på den. Inget rullande eller plattande utan bara mjöla in händerna och ta en degklick i taget och lägg på plåten. In med plåten i ugnen och sänk värmen till 225 grader. Grädda bullarna i ca 20 minuter. Mitt recept till dessa bullar är, man tager vad man haver i skafferiet. Det här hade jag i mina bullar.
25 gram jäst
1 dl olja
2 dl Fiberhavregryn
Fint rågmjöl
Durum vete
Flingsalt
1 dl Linfrö
6 dl kallt vatten
Blandade ihop detta till en kladdig deg som fick stå och jäsa hela dagen (10 tim.) Hur många dl av de olika mjölsorterna jag hade, vet jag inte.
Kära Mamma C,jag ver ju att du cyklar 06,55 hem i från, till
SvaraRaderajobbet. Jag om någon vet hur
jobbigt det han vara.
Och ändå tycker man det är roligt
och bra. Konstiga människor ??eller
En stor kram från,Mamma H
Jösses vilken kreativ tjej du är och likaså receptet...då fattas ju iaf aldrig ingredienserna :)
SvaraRaderaEn så söt ljusstake! Bara jätte läckertycker jag...köpt, hemgjord eller kanske återvunnen?
Kram Sussi
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaDom bullarna måste jag prova och baka!:) dom ser smaskiga ut till frukost eller eftermiddagsfikat!
SvaraRaderaFint hem har du också! väldigt mycket inspiration vilket jag behöver!
Tack och kram!