2013-02-21

Litet tips till romälskare

Köpte den här romen på systembolaget som är i från Dominikanska Republiken, Ron Quorhum Solera och 23 år gammal. Den fick gubben på alla Hjärtans dag. Han älskar mörk rom, men det gör inte jag. Kan tycka att en del luktar väldigt gott. Men att dricka det, det har jag inte lärt mig. Jag hittade den här texten om den på nätet.
Rom kan i grova drag delas in i tre stycken huvudtyper – brittisk, fransk och spansk – vilken typ som är ursprungstypisk för respektive land beror på vilket land som koloniserade landet. Rom i spansk stil brukar generellt vara sötare i stilen då den ofta är lagrad på föredetta sherry fat som lagrat oloroso sherry, medan rom i brittisk stil är något mer dämpad på sötman och något torrare. Fransk stil tillverkas av sockerrörsjuice och destilleras i små kopparpannor och som ger en elegant, torr, komplex och örtig karaktär.
Ron Quorhum är en rom med spansk stil och den stil som vi svenskar har lärt oss uppskatta mest. Doften är nyanserad, kryddig med inslag av kaffe, mocca & choklad med toner av torkad frukt och arrak i eftersmaken. En underbar rom att njuta till en kladdkaka eller på tu man hand.

4 kommentarer:

 1. Jag fixar inte starka saker, får lätt rysningar, hihi.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Brrr håller med ovanstående fixar inte heller starka drycker;)
  Önskar dig en ljuvlig helg
  Kram

  SvaraRadera
 3. Tittar in för att önska dig en mysig helg
  Kram Agneta

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.