2013-06-26

Enkelt och gott

Det här är en enkel deg som man trixar till lite snabbt, sedan sköter den sig själv. Jag gör oftast degen på kvällen så får den jäsa över natten. För den ska jäsa minst 6 timmar. Sedan är det bara att göra baguetter eller småbröd utav den på morgonen. Finns inget bättre en nybakat bröd till frukost. Hur gör man den då?

RECEPT
Pyttelite färskjäst
4 dl. ljummet vatten
ca. 7 dl vetemjöl special
3 tsk. salt

Rör ut jästen i vattnet, tillsätt salt och mjölet. Knåda ihop degen och låt den stå över natten. På morgonen sätter du ugnen på 275 grader och ställer in en djup plåt samtidigt i ugnen. Sedan stjälper du upp degen på ett väl mjölat bakbord, så den inte fastnar. Sedan viker du ihop degen en gång och drar försiktigt så den blir en rektangel. Dela den i tre delar och vrid baguetterna och lägg dom på plåten. När ugnen kommit upp i värme lägg några isbitar på plåten i ugnen innan du ställer in plåten med baguetterna. Grädda i 13-15 minuter. Öppna ugnsluckan ibland under gräddningen.

Midsommardagen hade jag fixat en deg som jag bakade ut till småbröd istället till frukosten. Då vek jag bara degen en gång och sedan skar små kluttar och la på plåten. Dom blev så här.


8 kommentarer:

 1. Jaa, minsann de små kluttarna
  var jättegoda.

  Det är ju så bra att degen sköter sig själv.

  kramar från

  SvaraRadera
 2. Jag gillar inte att baka bröd, vet inte varför. Kanske för att min fd man var så duktig på att baka....men detta recept verkar ju enkelt. Och fina ser bröden ut! /M

  SvaraRadera
 3. det såg verkligen gott ut.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 4. Åh de ser verkligen goda ut, kram

  SvaraRadera
 5. Ser gott ut!

  Trevlig helg

  SvaraRadera
 6. Jag undrar när jag ska ta mig i kragen och faktiskt prova ett av dina brödrecept!!
  Kör ju fortfarande på kavringsreceptet du tipsade om=))
  Ser gott ut!

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 7. Låter otroligt gott :) du skulle vara med på sommarmarknaden och sälja bröd, skulle gå otroligt bra, ha en fin helg, vilket väder vi har, kram

  SvaraRadera
 8. Är ni redan bortresta, eller var håller Ni hus.
  Bara en liten fråga

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.