Det här är en enkel deg som man trixar till lite snabbt, sedan sköter den sig själv. Jag gör oftast degen på kvällen så får den jäsa över natten. För den ska jäsa minst 6 timmar. Sedan är det bara att göra baguetter eller småbröd utav den på morgonen. Finns inget bättre en nybakat bröd till frukost. Hur gör man den då?
RECEPT
Pyttelite färskjäst
4 dl. ljummet vatten
ca. 7 dl vetemjöl special
3 tsk. salt
Rör ut jästen i vattnet, tillsätt salt och mjölet. Knåda ihop degen och låt den stå över natten. På morgonen sätter du ugnen på 275 grader och ställer in en djup plåt samtidigt i ugnen. Sedan stjälper du upp degen på ett väl mjölat bakbord, så den inte fastnar. Sedan viker du ihop degen en gång och drar försiktigt så den blir en rektangel. Dela den i tre delar och vrid baguetterna och lägg dom på plåten. När ugnen kommit upp i värme lägg några isbitar på plåten i ugnen innan du ställer in plåten med baguetterna. Grädda i 13-15 minuter. Öppna ugnsluckan ibland under gräddningen.
Midsommardagen hade jag fixat en deg som jag bakade ut till småbröd istället till frukosten. Då vek jag bara degen en gång och sedan skar små kluttar och la på plåten. Dom blev så här.
Tråktorsdag
4 timmar sedan
Jaa, minsann de små kluttarna
SvaraRaderavar jättegoda.
Det är ju så bra att degen sköter sig själv.
kramar från
Jag gillar inte att baka bröd, vet inte varför. Kanske för att min fd man var så duktig på att baka....men detta recept verkar ju enkelt. Och fina ser bröden ut! /M
SvaraRaderadet såg verkligen gott ut.
SvaraRaderaKram
Hanna
Åh de ser verkligen goda ut, kram
SvaraRaderaSer gott ut!
SvaraRaderaTrevlig helg
Jag undrar när jag ska ta mig i kragen och faktiskt prova ett av dina brödrecept!!
SvaraRaderaKör ju fortfarande på kavringsreceptet du tipsade om=))
Ser gott ut!
Kram Hannis
Låter otroligt gott :) du skulle vara med på sommarmarknaden och sälja bröd, skulle gå otroligt bra, ha en fin helg, vilket väder vi har, kram
SvaraRaderaÄr ni redan bortresta, eller var håller Ni hus.
SvaraRaderaBara en liten fråga