2015-02-24

Barnburksgojs

I helgen bjöd jag på en jättegod efterrätt i mina sparade barnmatsburkar. Det gick enkelt och snabbt att göra den. Något man kan göra i förväg om man ska ha gäster. Sedan gör man bara finliret till den innan man dukar fram. Jag klistrade på lappar på mina också efter dom varit i ugnen (Så blev dom lite roligare). Så här gjorde jag denna smarriga efterrätt. Som jag spritsade på grädde innan servering och så hade vi hallon och blåbär till i ett litet glas.

Chocolate in a jar.
ca 8 burkar
4 ägg
4 dl socker
200 gram mörk choklad ( jag hade Marabous nya ljusa med Japp istället)
200 gram smör
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Smält chokladen ihop med smöret.
Blanda choklad/smör med äggsmeten och blanda noga.
Häll smeten till hälften i burkarna.
Sätt ugnen på 300 grader och sänk direkt till 200 när du ställt in burkarna.
Låt burkarna stå inne ca 8 min, eller tills massan fått ett hårt skal.
Desserten ska vara rinnig inuti när den tas ut.
Låt den stå några timmar i kylen innan man äter den.

 
 

13 kommentarer:

  1. Jag var där och kan intyga,
    en underbar efterrätt
    själva upplägget är också snyggt,
    toppen betyg Mamma c

    SvaraRadera
  2. Jag var där och kan intyga,
    en underbar efterrätt
    själva upplägget är också snyggt,
    toppen betyg Mamma c

    SvaraRadera
  3. Men så fint och läckert! Vilken kul ide! Har du gjort etiketten själv?

    Kramar Anna

    SvaraRadera
  4. Så häftigt och sååå gott det ser ut!! Härligt upplägg också :)
    Ha det gott, vännen. Onsdagskram från Kate

    SvaraRadera
  5. Men sluuuta!
    Vad är det där för paradiskaka??!
    Bara måste testa den alltså=))

    Kram Hannis

    SvaraRadera
  6. Jag ska försöka göra detta jag med. Fina bilder

    SvaraRadera
  7. Men jisses, så smarrigt det låter. Måste testas!

    Kram Maidi

    SvaraRadera
  8. Men wow vad snyggt!!! Och gott såklart!

    Vart har du hittat etiketterna?

    Kram Malin

    SvaraRadera
  9. Just nu känner jag mig som Pavlos hundar, saliven ökar....:-)

    SvaraRadera
  10. Ser fantastiskt gott ut.

    En fantastiskt fredag önskar jag dig
    Kram
    Annie

    SvaraRadera
  11. Himmel så läckert serverat o det både ser o låter syndigt gott. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  12. Hej! åh det såg gott ut :) måste fråga är allt bra med din mamma?! hon har ju inte bloggat på några dagar..Kram Jessica

    SvaraRadera
  13. Mmmm låter jätte gott. Kram Anette

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.