I helgen bjöd jag på en jättegod efterrätt i mina sparade barnmatsburkar. Det gick enkelt och snabbt att göra den. Något man kan göra i förväg om man ska ha gäster. Sedan gör man bara finliret till den innan man dukar fram. Jag klistrade på lappar på mina också efter dom varit i ugnen (Så blev dom lite roligare). Så här gjorde jag denna smarriga efterrätt. Som jag spritsade på grädde innan servering och så hade vi hallon och blåbär till i ett litet glas.
Chocolate in a jar.
ca 8 burkar
4 ägg
4
dl socker
200 gram mörk choklad ( jag hade Marabous nya ljusa med Japp istället)
200 gram smör
Vispa ägg och socker vitt och
pösigt.
Smält chokladen ihop med smöret.
Blanda choklad/smör med äggsmeten
och blanda noga.
Häll smeten till hälften i
burkarna.
Sätt ugnen på 300 grader och
sänk direkt till 200 när du ställt in burkarna.
Låt burkarna stå inne ca 8 min,
eller tills massan fått ett hårt skal.
Desserten ska vara rinnig inuti
när den tas ut.
Låt den stå några timmar i kylen innan man äter den.
Jag var där och kan intyga,
SvaraRaderaen underbar efterrätt
själva upplägget är också snyggt,
toppen betyg Mamma c
Jag var där och kan intyga,
SvaraRaderaen underbar efterrätt
själva upplägget är också snyggt,
toppen betyg Mamma c
Men så fint och läckert! Vilken kul ide! Har du gjort etiketten själv?
SvaraRaderaKramar Anna
Så häftigt och sååå gott det ser ut!! Härligt upplägg också :)
SvaraRaderaHa det gott, vännen. Onsdagskram från Kate
Men sluuuta!
SvaraRaderaVad är det där för paradiskaka??!
Bara måste testa den alltså=))
Kram Hannis
Jag ska försöka göra detta jag med. Fina bilder
SvaraRaderaMen jisses, så smarrigt det låter. Måste testas!
SvaraRaderaKram Maidi
Men wow vad snyggt!!! Och gott såklart!
SvaraRaderaVart har du hittat etiketterna?
Kram Malin
Just nu känner jag mig som Pavlos hundar, saliven ökar....:-)
SvaraRaderaSer fantastiskt gott ut.
SvaraRaderaEn fantastiskt fredag önskar jag dig
Kram
Annie
Himmel så läckert serverat o det både ser o låter syndigt gott. Kramisar Tina
SvaraRaderaHej! åh det såg gott ut :) måste fråga är allt bra med din mamma?! hon har ju inte bloggat på några dagar..Kram Jessica
SvaraRaderaMmmm låter jätte gott. Kram Anette
SvaraRadera