Testade att baka detta bröd i helgen som min mamma hade receptet på. Hon hade fått det från en blogg som hon följer. Jag gjorde om receptet lite efter det jag hade hemma i skåpet. Men det blev jättegott ändå, och är redan slut också. Så kanske jag bakar en ny omgång i helgen igen.
Mitt recept på detta bröd blev så här.
50 gr smör
3 dl mjölk
2 dl vatten
halvt pkt. jäst
1 msk. salt
3 msk ljus sirap
3 dl rågmjöl
resten tog jag vanligt vetemjöl.
Smält smör tillsätt mjölk och vatten
Blanda alla ingredienser till en deg som är lite lös
Låt degen jäsa i 45 minuter.
Kavla ut bröden tunna med kruskavel så stora så att dom passar din stekpanna.
Stek dom genast utan jäsning. Vänd dom i pannan.
Låt kallna under bakduk.
Tråktorsdag
3 timmar sedan
Det såg smaskigt ut, riktigt gott!
SvaraRaderaKanske ska pröva det till frukostbröd åt familjen i helgen, eller kanske till mellanmålet imorgon till dagbarnen :)
Onsdagskram från Kate
Mmmmm så gott! Kram Anette
SvaraRaderaSet är dags för mig också, för jag har bara 2 st kvar i frysen
SvaraRaderavisst är de fina.
Nu skall jag gå till sängs, som tur år
är det ju inte långt att gå.
hi hi nu var jag lite roligt
Gott! Ska testas när jag blir pigg!
SvaraRaderaKram Anna
Så kul att se receptet på det goda kruskavlade tunnbrödet spridas vidare.
SvaraRaderaJag brukar också ta det mjöl jag har hemma när andan faller på för stekpannebak.
Tjingelingen från Rantamor.
Ser onekligen väldigt gott ut.
SvaraRaderaFin dag till dig
Kram
Annie
Det borde till och med jag klara av!
SvaraRaderaSer gott ut=))
Trevlig helg/ Kram Hannis
Mums vad de ser goda ut!!! Och vad snyggt skåpet blev👍
SvaraRaderaTrevlig helg,
Sussi på Stolpås
Så smidigt att baka brödet i stekpannan.... Måste testas. Ha en fin helg. Kramisar Tina
SvaraRaderaå, vad gott, det var länge sedan som jag gjorde sånt bröd...
SvaraRaderafin fredag till dej!