Gröt i ugn med hallon & blåbär med kokos
4-6 portioner
ca 4 dl hallon och blåbär
4 dl havregryn
1/2 tsk vaniljpulver
1/4 tsk kardemumma
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 dl mjölk + 2 dl vatten (går lika bra med bara mjölk eller bara vatten)
2 ägg
1/2 dl smör
Topping2 msk neutral olja
3 msk Acasia honung
1 dl riven kokos
1 dl cashewnötter
1 dl solrosfrön
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form och täck bottnen med hallon & blåbär. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål. Vispa ihop mjölk (vatten) och ägg i en separat skål och blanda det i de med dom torra ingredienserna.
För toppingen, blanda ihop olja och honung till en smet i en liten skål. Rör ner kokos, nötter och frön och knåda ihop det.
Häll grötblandningen över hallonen & blåbären i formen. Klicka ut smöret ovanpå och avsluta med att fördela toppingen i ett jämt lager över gröten. Grädda i mitten av ugnen i 30-40 minuter. Låt svalna lite innan du äter den. Ät som frukost, brunch, mellanmål eller kvällsmat. Eller närhelst du är sugen på en lyxigare variant av havregrynsgröt.
Ser inte mycket ut för världen, men supergott. |
Garnera med bär. |
Mums vad gott kram
SvaraRaderaHär är Havregryns- gröten etta också, men jag kör på det gamla vanliga viset.
SvaraRadera40 minuter på morgonen är ju en hel evighet.
kram från hungriga vargen här på landet.
kram från Hajan
vad smarrigt!
SvaraRaderaSmidigt sätt att "koka" gröt på. Ser gott ut. Kram.
SvaraRaderaDet där såg spännande ut. Kram Anette
SvaraRaderaSpännande. Jag ska nog ta och testa det där receptet. :)
SvaraRadera