2017-03-27

Ost är gott

Tog en sväng in på Ostaffären som ligger i Knäppingsborg. En fin liten ostbutik med massor av spännande saker + massor av goda ostar också. Man vill ha nästan allt när man går in i en sådan butik. Men både jag och gubben tyglade oss, och köpte bara några få saker med oss hem. Det blev lite ost och kex och rosenkvittenmarmelad. Kexen kom från Spanien och vi brukar köpa dom när vi är där nere. Våra barnbarn älskar dom. Osten blev en Tryffelbrie som bara var sååååååååå himla god. Rosenkvittenmarmeladen var också från Spanien sa hon i butiken. Jag hade aldrig hört talas om detta innan, så jag var tvungen att googla på det när jag kom hem. Jag kunde inte hitta att det skulle var något speciellt för just Spanien. Du kan läsa om Rosenkvittensläkten härVi skivade i alla fall den tunt och la på en ostbit, eller åt den bara rakt av. Bilderna blev lite suddiga, jag tog dom med mobilen.

6 kommentarer:

 1. Ja ost är ju det godaste pålägget, tilltugget, snackset som finns. Vilket roligt namn på en ort Knäppingsborg, förlåt att jag fnissar lite här. Låter som den hör hemma i en saga. Hoppas du får en solig dag Kraaam Pia

  SvaraRadera
 2. Åh så fint det är där nere, när Knäppingsborg var nyöppnat var vi
  där, mina barnbarn var med också. Det var enda gången som jag km dit. Då var det klirr i mormors kassa, jag bjöd på Spagetti åt alla,
  som tack för skjutsen dit. Din man skjutsade oss dit och kom och hämtade oss efter några timmar. Stora minnen för mig, tror inte ni kommer ihåg det. Tusen tack för det, lever på gamla meriter kan man säga.

  SvaraRadera
 3. Ost, ja jag ÄLSKAR ost!! Det bästa jag vet, allt från svensk herrgårdsost till franska dyra ostar, mums...
  Har hittat en ostaffär här i Karlskrona som har ett bra sortiment, dags för ett besök snart tror jag. Rosenkvitten lät gott till, bra tips :)
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 4. Men så gott! Jag känner hur det vattnas i munnen :)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Javisst är det gott med ost! Fast just nu är jag fortfarande proppmätt efter lunchen... :-)

  SvaraRadera
 6. Jag instämmer. Ost är sååå gott!

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.