skip to main |
skip to sidebar
Hittepå kaka
I söndags när vi var bjudna till mamma på middag, hade jag gjort en kaka till kaffet som jag hade med mig. Det blev en glutenfri cheesecake med röda vinbär och blåbär i. Några mått för det som var i den har jag inte en aning om. Utan jag kollade i skåpen vad som fanns hemma, sedan höftade jag lite och så blev det en kaka till slut. Jag mixade cashewnötter till mjöl, sedan hade jag rismjöl och majsmjöl. Mixade ihop mjölsorterna med smör och tryckte ut den i en springform. In i ugnen på 175 grader i tio minuter ungefär. Rörde ihop 300 gram färskost (där visste jag måttet för det var ett oöppnat paket) med 4 ägg och socker. Hällde smeten i skalet och så på med vinbär och blåbär som jag snurrat runt i lite potatismjöl. Sedan in med kakan igen i ugnen i ca. 50 minuter.
Måste bara berätta lilla vän, tog den sista biten i kväll till kaffet.
SvaraRaderaLika fräsch och god ännu. Hade ju sparat för jag skulle bjuda på den i morgon till min gäst. Men det får bliva den Glutenfria kladdkakan
till min gäst. Det bliver Hallon och glass till, till kaffet-
Ha det bra önskar Hajan
Jag beundrar alla som bara kan slänga ihop en kaka som du gjorde. Jag kan det verkligen inte, går slaviskt efter recept.
SvaraRaderaKram Helena
Fantastiskt! Att bara ta det man har och så blir det en god glutenfri kaka. Kraaam Pia
SvaraRaderaJösses så avancerat! Jag kan inte ens få ihop en kaka om jag följer ett recept till punkt och pricka... Grymt imponerad av dig! Och väldans gott såg det ut också :-)
SvaraRaderaLåter & ser väldigt god ut ...
SvaraRadera/Kram
Ser ju väldigt go ut den där "hittepåkakan"😄/kramiz
SvaraRaderaDetta är du proffs på och hur gott ser det inte ut! MUMS!!
SvaraRaderaKRAM Anna
Den såg så god ut så jag tog ett bett.
SvaraRaderaBlåbär - mmmmm
Kramiz
Mums vad gott. Kram Anette
SvaraRaderaMums vad gott. Kram Anette
SvaraRaderaSå god den såg ut :)
SvaraRadera