2017-06-26

Lite tömning i skafferiet

Igår gjorde jag en liten utrensning av div. nötter, frön och torkad frukt i skafferiet för att få ihop till en limpa.Vätskan för degen blev gubbens utgångna filmjölk (1 dag gammal) och mörk sirap. 

1 st. Limpa

5 dl. filmjölk
1 dl. mörk sirap
1 dl. torkade aprikoser
1/2 dl. torkade dadlar
1 dl. rågkross
1 dl. solrosfrön
1 dl. cashewnötter
1 dl. havregryn
4 dl. rågmjöl
1 dl. linfrön
2 tsk. bakpulver
3 tsk. salt

Hacka nötter och frukten grovt och rör ihop det med dom övriga torra ingredienserna. Häll på filmjölk och sirap och rör ihop till en smet. Lägg smeten i en brödform som är klädd med bakplåtspapper och grädda limpan på 200 grader i ca. 45-55 minuter.


5 kommentarer:

  1. Låter & ser fantastiskt ut ... ❤️
    /Kram i kvällssolen!

    SvaraRadera
  2. dET BLEV EN HÄLSOSAM MACKA FÖR MIN MÅG OCH dIG.
    Jag åt samma i dag som i går, tack igen det var "Görgott "

    SvaraRadera
  3. Oj vad gott det där såg ut! Fast bakning... Det ger jag mig inte på! Inte bra för husefriden :-D

    SvaraRadera
  4. Så bra att rensa ut ibland och se vad man har :)
    Kram

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.