Jag skivade gurkan i lagom tjocka skivor som vi ville ha. Man kan även ta mandolinen och köra supertunna skivor om man vill. Sedan tar man en burk och fyller upp den med gurkan och dill. Men mellan varje varv tar man och saltar innan man lägger på nästa varv av ny gurkskivor.
När gurklagren är lagda i burken sätter man locket på och ställer den några timmar i kylen.
Efter några timmar har gurkan dragit ur sig och gurkan ligger i saltlag. Då är det bara att hugga in och äta den.
Salt, dill och gurka. |
Lägg varv av gurkan och salta i mellan.
Här har det redan blivit saltlag.
Nybakat bröd med paté och saltgurka på.
Tranbär och mandlar blev det i brödet denna gång.
Var på Jumerca och köpte en bit paté.
Vilket snabbt och smidigt sätt att lägga in gurka på! Det skulle jag vilja testa men jag tror att det blir bättre på smågurkor så det blir till att vänta lite.
SvaraRaderaKram och god tisdag!
Den pate'n är god. Gurkan ser mumsig ut dessutom.
SvaraRaderaSå gott! Den gurkinläggningen borde till och med jag klara av ;-)
SvaraRaderaHa en fin dag!
Läskande gott. Kram.
SvaraRaderaÅh vad dt verkar enkelt enkelt allt Du hittar på. Du är en riktigt duktikg "mat morsa" tyckder jag. kram från din mammz.
SvaraRaderaSaltgurka är nåt vi börjat äta mer av på "äldre" dar :) och då har vi gynnat "Felix"
SvaraRaderaNär tiden känns mogen ska jag pröva lägga in den själv ;)
Ha en fin kväll
Kram
Så gott med inlagd gurka och leverpastej!
SvaraRaderaMin favorit just nu är vit saltgurka, leverpastej på knäckebröd.
KRAM Anna
Hej Carin, Men vilket spännande recept och just för att det är så okomplicerat. Jag trodde att man fick lov att ha vätska (ättika) i, men toppen om det går utan. Skall prova snarast! Älskar sådant som är lätt...och gott!
SvaraRaderaKramen och tack för hälsningen på nin nya blogg!
Anneli