2020-11-20

Fram och tillbaka

 

Vi åkte iväg till vårdcentralen igår morse för gubben hade en tid på morgonen för att ta prover. Och som vanligt var det kö på vårdcentralen. Men det gick rätt snabbt ändå.

Direkt efter det tog vi och åkte in till Torrevieja och ITV för att besikta lilla Pärlan. Och hon gick i genom även detta året med bravur. 

Vi åkte raka vägen hem och käkade frukost och sedan tog jag en promenad bort till La Zenia för att inhandla lite julklappar till barnbarnen. Var inte alls så mycket folk där och jag gjorde några affärer innan jag gick hemåt igen.

När jag kom hem var det snart dags att åka bort till vårdcentralen igen. För nu hade gubben en avtalad tid med en läkare. Samma sak igen med kö och väntan innan man fick komma in och sätta sig i väntrummet.

Men jisses så besviken vi blev på läkaren som satt bakom skrivbordet. Hon undrade vad gubben egentligen ville, fast hon satt med hans EKG mitt framför nosen. Att hjärtat slår lite orytmiskt tyckte hon inte var någon större grej eller fara. Det vet gubben också att det inte är. Men man blir trött av ett hjärta som slår i otakt.

Gubben sa att du kan väl läsa mina journaler från Sverige som jag lämnat in här till vårdcentralen. Men hon kunde inte hitta något på gubben i datorn, sa hon. Men sedan satt hon där och höll på med datorn ett bra tag och pratade med sig själv. Helt plötsligt säger hon att nu kunde hon se journalerna och att hon ringer i nästa vecka, tack och hej, ungefär.

Luften går ur en lite när man blir så här nonchalant bemött på ett sådant här ställe. Men vi tog pärlan och åkte hem och sedan gjorde jag middag till oss.


Stå i kö för att bli uppropad.


Helt godkänd och körklar för ett år till.


Sådana här modeller på skor såg jag i ett par butiker. Nästan liknande (kolla här) som jag gjorde under lockdown perioden till barnbarnet Axel.


Slog in lite paket innan vi åkte tillbaka till vårdcentralen.


Och där stod vi i kö igen.Grannen lämnade in lite grönsaker nu när de åkte hem till Sverige igen. Så de åkte ner i kalkongrytan.


5 kommentarer:

 1. Så himla jobbigt när man blir nonchalant bemött. Jättetråkigt. Du får sluta publicera dina alster eller ta patent så andra inte stjäler dina idéer. Kram

  SvaraRadera
 2. Nonchalanta läkare (eller vårdpersonal) är mycket tråkigt.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Mycket köande blir det... Grattis till Pärlan!
  Men fy för den nonchalanta läkaren!

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Det blev en del köande ja men det var i alla fall skönt att att pärlan blev godkänd.

  Kram och god fredag!

  SvaraRadera
 5. Så trist att bli bemött så nonchalant! Hoppas besöket nästa gång blir bättre.
  Skönt att pärlan blev godkänd!
  Kram

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.