2008-10-07

Filmjölkslimpa


Det här brödet är ingen större favorit hos de övriga medlemmarna i familjen. Men jag brukar baka det ändå, för det äts om det inte finns något annat. Man kan slänga i så mycket gott och variera det så mycket. Ibland har jag nötter, torkad frukt eller frysta bär i mina limpor. Brukar även ha kanel, ingefära eller kardemumma i dom (inte på samma gång). Ungefär, man tager vad man haver som Kajsa Varg sa en gång i tiden. Det är bara att kladda ihop degen lägga den i smorda formar och sedan in i ugnen. Det kan ju inte bli så mycket enklare. Här är en variant av receptet.
1 liter Filmjölk
1 msk salt
5 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl special
3 dl krossad råg
2 dl linfrön
1½ dl solrosfrön
2 dl baksirap
2 tsk bikarbonat

Sätt ugnen på 175º. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt fil och sirap. Blanda väl och häll upp i två smorda och bröade 1,5-liters bakformar. Grädda 175º ca 1 1/2 timme. Prova brödet med en provsticka.
Bilden är klickbar.

16 kommentarer:

Kristina sa...

Nämen nu bakar hon igen! Jag har också gjort det brödet någon gång för längesen. dEt är gott.
kram Kristina

Emma sa...

De har alltså inget val, din familj.

Jag brukar faktiskt göra detsamma ibland. Lag eller baka en del som alla i familjen inte tycker är nödvändigt . Min stora son brukar undra vargför jag inte bara kan baka bullar och kakaor......

Kram LEna

synne sa...

Du borde bliivit bagare tror jag.
Så mycket gott som du gör och villigt delar med dig av till oss andra.
Ska prova att göra den här en dag när man får lust.
Den ser ialla fall väldigt god ut.
Kramen på dig.
Synne.

Plingen sa...

Jag förstår inte... jag blir så hungrig när jag kommer in till dig...hihihi.
Tack för receptet , det ska jag prova på!
kramis

Hemma hos lilla mig sa...

Åhh, vilka smarriga bröd. Själv älskar jag bröd med filmjölk i..
Ha en bra dag.
Kram

Willewira sa...

Jag fullkomligt älskar denna typ av bröd!!
Men visst, går hem hos barnen gör det inte.

Ha en jättebra dag!!
Kram Willewira

Christina sa...

Men åhhh så gott det ser ut, blir jättesugen.
Tack för receptet

Ha en skön dag

Med färg och ljus genom vardagen sa...

Det låter väldigt gott ... skå prova detta snarast ..

~~*Pennyshouse*~~ sa...

hej hopp!!!

mumsfillibaba...så gott det ser ut.
är urkass på att baka bröd.men ska ta å pöva en gång.

kram nilla

Morse farm sa...

mmmmm så gott det låter.
Men jag kan inte baka det för de har inte filmjölk i amerikat.
Tråkigt men sant, gissa om jag ska äta filmjölk när jag kommer hem.
Kram Bodil.

Vita ljuva tankar sa...

Det är superbra med sådana lättbakade bröd, de är ju goda och nyttiga också. Man blir alltid så sugen på något gott när man kikar in här...;-)

Kram

Viola sa...

Det är ju livsfarligt att besöka dig, idag var det iaf gott matbröd som man inte går upp 1 kg utav! Ha en bra kväll, kram VIOLA

Klewa´s krypin sa...

He he... Jo, en liten stund till kanske...

Jag brukar baka en liknande limpa: http://klewaskrypin.blogspot.com/search?q=limpa
Blir jättegod.

Kram
/Ewa

Hemma på Landet sa...

Det där brödet brukar jag också göra.
Det skiljer bara på någon ingrediens. :-) Kram

Ljuvligt Hemma sa...

Ser ut att vara en riktigt god limpa ska genast spara receptet :) Trevlig helg! Kram kram.

Maria sa...

Så fina limporna ser ut,och dom är säkert goda och nyttiga också!
Linfrön ska ju vara bra för magen likaså rågkross och kanel.=)

Du gör så jättefina bilder och så fint på bilden så man ser vilka ingredienser man behöver,toppen!
Tack för detta fina recept,det måste jag prova att baka någon dag..verkar så enkelt också.=)

Kram Maria