2013-05-02

Fruktremsor

Nu har jag provat och gjort fruktremsor och det kommer jag att göra fler gånger. Denna gång hade jag hallon, kiwi och banan i min smet + lite agavesirap. Nästa gång blir det att prova annan frukt. Så här gör man remsorna.
Värm ugnen till 70° eller lägre om det går. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper. Mixa din frukt så det blir en slät puré. Jag passerade min puré sedan för att få bort lite hallonkärnor. Fördela den på bakplåtspapperet med hjälp av en slickepott. Grädda i mitten av ugnen i 5-8 timmar. Öppna ugnsluckan emellanåt ett par gånger under gräddningen. Godiset är klart när purén inte längre är kladdig i plåtens mitt. Skär lädret i smala remsor och rullar ihop medan de fortfarande är varma. Förvara dem i en lufttät burk i upp till en månad.

5 kommentarer:

Hajan sa...

Det verkar smaskens , har aldrig
hört talas om detta förut.
Nyttigt godis , det är väl toppen.


trevlig helg i stugan.
kram HAJAN

Viola sa...

Det där såg ju inte lite smaskigt ut :) jodå..här ska det bli en fröjd att få fina golv igen efter den där vildens framfart, ha en fin helg, hoppas vi ses snart, ta med dig goa modern och kom :) kram

Hannis sa...

Det där låter också gott!
Du får alltid igång min hunger med dina recept=))

Och tack för din goa kommentar!
Kram Hannis

Gardenhouse sa...

Men vad häftigt! Aldrig varken sett eller hört om...var hittar du alla roligheter?
Snacka om nyttigt godis :)
Kran och sov gott,
Sussi

Snögården sa...

Hallå!! Så smart, måste prova.
Trevlig helg!

Kram