Nu har jag provat och gjort fruktremsor och det kommer jag att göra fler gånger. Denna gång hade jag hallon, kiwi och banan i min smet + lite agavesirap. Nästa gång blir det att prova annan frukt. Så här gör man remsorna.
Värm ugnen till 70° eller lägre om det går. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper. Mixa din frukt så det blir en slät puré. Jag passerade min puré sedan för att få bort lite hallonkärnor.
Fördela den på bakplåtspapperet med hjälp av en slickepott. Grädda i mitten av
ugnen i 5-8 timmar. Öppna ugnsluckan emellanåt ett par gånger under
gräddningen. Godiset är klart när purén
inte längre är kladdig i plåtens mitt. Skär lädret i smala remsor och rullar ihop medan de fortfarande är varma. Förvara dem i en
lufttät burk i upp till en månad.
Vi värmer oss med en rykande het Svampsoppa
7 timmar sedan
Det verkar smaskens , har aldrig
SvaraRaderahört talas om detta förut.
Nyttigt godis , det är väl toppen.
trevlig helg i stugan.
kram HAJAN
Det där såg ju inte lite smaskigt ut :) jodå..här ska det bli en fröjd att få fina golv igen efter den där vildens framfart, ha en fin helg, hoppas vi ses snart, ta med dig goa modern och kom :) kram
SvaraRaderaDet där låter också gott!
SvaraRaderaDu får alltid igång min hunger med dina recept=))
Och tack för din goa kommentar!
Kram Hannis
Men vad häftigt! Aldrig varken sett eller hört om...var hittar du alla roligheter?
SvaraRaderaSnacka om nyttigt godis :)
Kran och sov gott,
Sussi
Hallå!! Så smart, måste prova.
SvaraRaderaTrevlig helg!
Kram