2016-04-27

Cajsa Wargbakat

Med det menar jag det myntade uttrycket "man tager vad man haver". Det var så det fick bli i morse innan jag stack till jobbet. Hittade ett halvt paket jäst i kylskåpet, sedan rotade jag i skafferiet efter ingredienser. Kan inte säga hur mycket av varje det blev. För här gick jag på känslan med mina fingrar och händer när jag gjorde degen. Men jag hittade rågmjöl både grovt och finmalet. Havregryn, brödkryddor, salt, vetemjöl, mörk sirap, rapsolja, pumpa frön och så cashewnötter. Blandade ihop det med kallt vatten och drog gladpack över bunken och drog till jobbet. När jag kom hem nu ikväll satt jag ugnen på 225 grader och så klickade jag ut degen i lagom stora bollar på plåten. Gräddade brödet i ca. 15-18 minuter. Dom blev godkända, så nu har vi kvällsmackan fixad ett par dagar framåt.
 
 

 
 

6 kommentarer:

 1. Ser gott ut, tycke jag, kram HAJANa

  SvaraRadera
 2. Vilket bakgeni du är! Jag måste banne mig ha recept och om det så fattas lite av ingredienserna så kan jag inte baka alls. Däremot med mat, då kan jag ta vad man har. Ha en bra dag.
  Kram Helena

  SvaraRadera
 3. Jösses... Att baka är överhuvudtaget inte min grej, och att improvisera på det där viset skulle bara bli en katastrof... Duktigt av dig! :-)

  SvaraRadera
 4. Men åh, så gott det ser ut! Tack för att du inspirerar! I helgen får det bli brödbak =)

  SvaraRadera
 5. Men så gott! Gillar Kajsa Warg! Blir alltid lite extragott... sen glömmer man receptet. I alla fall jag.

  KRAM Anna

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.