2019-04-11

Lite snö blev det


Hade en tid att passa igår morse på Vrinnevilasarett. Så jag och gubben knallade dit i den kyliga vinden och de små snöflingorna som dalade ner från himlen. Besöket gick snabbt så vi var snart ute i kylan igen och på väg mot Hageby.

Vi tog vägen genom Vrinneviskogen. Först förbi bangolfen och Tjalvestugan sedan bort mot Hagebystallet och Vrinnevibacken som gubben tyckte var brant och stor när han var liten. Hageby är gubbens gamla revir sedans barnsben. Jag kom från landet och var inte någon stadstjej. 

Vi kom fram till stora Mirum galleria och gick in där på apoteket och vidare till blomsterbutiken och köpte tulpaner. Man vill ju ha lite blomster med sig till svärfar och Kerstin.

Nu var vi bra fikasugna både jag och gubben. För vi hade varken fikat eller ätit någon frukost innan vi stack iväg på morgonen. Men bordet var färdigdukat med både kaffe och bakelser så det var bara att hugga in.

När vi gick från Hageby och skulle hemåt tog vi nästan samma väg tillbaka hem. Vi gjorde bara en liten extra krok på vägen för att kolla på ungdomsgården som gubben höll till på när han var tonåring. 

Det fanns kvar men det var någon förening som hade den nu såg man på dörren. Tänkte på att det var så dåligt med fönster på huset. Men det var likadant på min ungdomsgård som jag höll till på i Åby. Den låg under Konsumbutiken och hade bara några små källarfönster uppe i taket i cafeterian som fanns.

Stötte på lite vårfeeling i skogen när vi gick hem. Vitsippor som började ta fart och kommer snart att slå ut.

Vrinnevisjukhuset.

Tomt och öde på bangolfen.

Några hästar som gick ute vid stället.

Vrinnevibacken med sin lift.

Mirum galleria i Hageby. 

Onsdagens frukost.

Vrinnevis ungdomsgård.

Definitivt ett svenskt vårtecken.

7 kommentarer:

 1. Första Vitsipporna för mig, tänk så fort De kommit.. Där jag bodde förit i 37 år, gick man bara 100 neter upp i backen, så hade man hela Våren där.
  Trevligt reportage ,från Norrköping, Ni är så duktiga, tusen tack

  SvaraRadera
 2. Ibland är det gott med en fika till frukost :)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Efter den långpromenaden kunde ni med gott samvete äta bakelser till frukost. =) Kram Carina

  SvaraRadera
 4. Känner igen det där med "branta" backar från min egen barndom. Lasarettsbacken i Skellefteå var jättebrant och jättejättelång! Det är den inte längre. Kanske har den eroderat? ;-)

  Ha en härlig dag!

  SvaraRadera
 5. Det var verkligen lite fönster på den ungdomsgården. Undrar om syftet var att inte kunna synas ut eller att ingen kunde titta in... En frukost helt i min smak, fast kanske inte varje dag :D

  Kram och god torsdagskväll!

  SvaraRadera
 6. Roligt att se sig om lite på sina gamla platser.
  Och vilken frukost :)
  Kram

  SvaraRadera
 7. Kontraster till Spanien Igår fick vi också lite snö, men idag har det varit härligt vårväder igen. Kram.

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.