2019-04-03

Svensk mark under fötterna


Igår tog vi pärlan till långtidsparkeringen Umbrella vid flygplatsen.  Vi följde nämligen med brorsan hem till Sverige och för att få pussa och krama om de övriga i vår flock här.

Flygresan gick som vanligt bra och vi landade som vi skulle. Vi ringde och beställde hämtmat när vi närmade oss Norrköping. Men när vi kom in i Norrköping var det mitt i rusningstrafiken. Så hämtmaten var mer ljummen än varm när vi åt den.

Brorsan eller alla som har balkong där han bor har problem med duvorna. Dom tar balkongerna i besiktning och gör sina egna reden och lägger ägg. 

Och mycket riktigt hade dom gjort det nu när han varit borta en vecka. Duvan hade lagt några pinnar som ett rede under en stol där ute och hon låg som bäst och ruva på sina ägg när han öppnade balkongdörren.

Men snabb som han är åkte både pinnar och de 2 äggen puts väck innan jag fått tag i mobilen och skulle fota. Men bara någon minut efter var duvan tillbaka på räcket igen och då tog jag ett kort på den i alla fall.

Är det någon som har något bra knep hur man får bort duvorna. Fågelskrämma, plastremsor och cd-skivor har redan prövats.


Dom bygger om på flygplatsen så lite rörigt var det.

 Så stod man i kö för att stiga på.

Solen sken när vi kom till Skavsta.

Här sitter hon som skitat ner balkongen och lagt ägg.

9 kommentarer:

 1. Önskar er en trevlig vistelse. Vädret ser bra ut .

  SvaraRadera
 2. Välkomna till Sverige!
  Men attans vilka fräcka fåglar!!! Tur det inte är på min balkong (nä, visst nej, jag har ju ingen...;) ) eftersom jag har flaxandefågel-skräck :(
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 3. Välkomna till Sverige! :-)
  Taskigt att vräka duvan... ;-) Vi hade en duva som bodde i en björk på tomten. Vi fällde helt enkelt trädet :-D Fast jag antar att riva balkongen för att vräka duvan helt inte är en jättebra idé... ;-)

  SvaraRadera
 4. Oftast beror det på att någon i huset matar duvorna så det är A och O att inte göra det. På kända byggnader har man oftast vassa metallpiggar så att duvorna inte har någon plats att landa på. Kanske ett tips till balkongräcket i alla fall.

  Kram och ha det gott med nära och kära

  SvaraRadera
 5. lilla gumman det var ingen dålig Duva, stpr också. Sen niåkt hem hsr jag vilat ett btag, men nu skall jag se på tävlingen. Jag vill minte att Thailändskan skall vinna-Fy så tråkig jag låter, ville att hon skulle vinna som bjöd sin morfar på mat, men det är ju redan skit, honnåkte junut frra omgången.
  Hoppas gammelkocken blivit friskare.

  SvaraRadera
 6. Får nog vänta att skriva tills jag ser ordentligt, förlåt den här gumman-

  SvaraRadera
 7. Tack för ert besök här, skrev ett mail men det tror jag inte ni sett,

  SvaraRadera
 8. Nu blir jag ledsen när jag läste om duvan. Inte så konstigt att hon kom tillbaka för att leta efter sina döda barn ��

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.