2019-06-13

Då var det klart


Sist när jag var och klippte mig såg jag att en gjorde färg på sina ögonfransar där. Så jag frågade vad det kostade när jag skulle betala för min klippning. De gjorde både ögonbryn och fransar för 15€ annars kostade det 10€ var för sig.

Så igår var jag och gjorde fransarna inte ögonbrynen. För jag kommer ihåg när man gjorde detta själv när man var ung hur mörka ögonbrynen blev och det tog en evighet innan färgen blev normal igen.

Visst blev mina fransarna mörkare än vad dom var tidigare. Men det är inget jag kommer att göra om igen. Men nu har jag testat och nu vet jag hur det blir. Glömde ta en förebild så ingen mening med att ta någon efterbild på det.

När jag kom tillbaka hem satte vi igång med planket mot grannen för att få det klart. Så man kan göra check på det.

Vår granne är spansk och heter Elsa hon tyckte det var synd att vi tagit bort Jasminhäcken för den luktar så gott när den blommar. Men hon var även jätteglad eftersom den skräpar så mycket när den blommat klart. Hon har konstgräs på sin tomt, men vi brukar gå in med lövsugen hos henne också när det blev som värst.

Hon blev glad när gubben berättade att vi skulle sätta upp ett nytt plank och erbjöd sig att stå för hälften. Men vi sa ifrån och skojade till det lite samtidigt. Att bara hon höll efter sin palm när den blommar var det helt okej.  

Hon hade redan beställt borttagning av blomställningarna som finns i palmen nu och de skulle komma om en vecka trodde hon. Ja, det där vet man hur det är när dom säger "trodde de", så vi får se när det blir. När en palm blommar skräpar den något fruktansvärt och inte bara till närmsta grannen utan till alla grannar runt omkring.

Men som sagt vi blev klara med vårt plank igår och blev nöjda med det och tror även Elsa blev det.


Det är många blomstänglar och några har redan slagit ut.

Färdigt och klart efter lite sågande och trixande.

7 kommentarer:

 1. Så bra det blev med planket! Visst blir det trist när blommorna vissnar, se bara på alla fina bog... boug... boga... trillingblommor. Fast dom är ju så vackra när dom blommar så då kan det ju vara värt besväret. Palmerna däremot... ;-)

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 2. Snyggt staket ni fick till. Bra att ha god grannsämja. Det har jag här också. =) Kram Carina

  SvaraRadera
 3. Jag tycker också att de blommorna är så vackra och luktar så gott, men inget kul när de skräpar ner :( Planket blev ju jättebra och kul när även grannen blev så glad :)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Jättefint med planket.
  Och visst är det bra med god grannsämja när man bor så tätt som man ofta gör :)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Så bra det blev och förmodligen betydligt mer lättskött än häcken. Ni verkar ha en god grannsämja vilket betyder mycket.

  Kram

  SvaraRadera
 6. Fint! Ja blommor som luktar gott är fint det med men om det känns jobbigt när det blir skräpigt så ska man nog inte ha en häck. Ha en bra dag. Kraaam Pia

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.