2019-06-04

Vi fick mycket gjort


Igår körde vi järnet från morgon till kväll här hemma. Vi startade upp dagen med en rejäl frukost först och lite datorhäng innan startskottet gick av för arbetsdagen.


Gubben skulle börja med paraplyaralian som vi har utanför altanen. Den skulle klippas ur och ner lite för den hade fått bomullslöss. Men det visade sig att den var så angripen så den blev nerklippt helt och hållet. Nu får vi se hur lång tid det tar innan man ser några blad på den igen.Jag fortsatte att måla ytterdörren vit under den tiden gubben höll på med nedklippningen av paraplyaralian. Först hade vi sagt att dörren skulle bara vara vit på insidan. Men det är svårt att låta bli att måla när man har färg kvar i pyttsen. Nej vars, vi kom på att vi tar hela vit istället. Och det ser ut att bli ett kanonbra förslag.


Nu började vi bli hungriga så jag vispade ihop en sorts pannkaka på röda linser, majsmjöl, havremjölk, ägg och baconbitar i. Under tiden tvättade gubben altanfönstren. Han använde något som vi använder till våra bilrutor, och dra åt fanders vad dom blev fina.Här hade vi tänkt först att avsluta arbetsdagen efter middagen. Men vi gick på pass numero dos också när vi ändå hade ångan uppe.


Så fram med sekatörerna och klipp, riv och slit i jasminehäcken som vi har på gaveln. Den har nu blommat över och vi har tänkt på detta länge att den måste klippas ner till botten. Inne i häcken är det bara gammalt och visset så det är bara på utsidan den sett vacker ut. Så ville vi även få bort det gamla baststaketet som den hängt på med.Det tog sin lilla tid att få bort det, och många vändor ut till komposthögen på gatan blev det. Fram med lövsugen och få rent både hos oss och hos grannen. Men vi blev supernöjda med vårt jobb.Men nu skapade vi ett nytt projekt när jasminen kom bort. Nu ska ett plank upp mot grannen så den har något att stödja sig på när den kommer upp igen.

Nu var vi färdiga för dagen kände vi. Så det blev en dusch först innan det blev soffhäng och tv-tittande och till slut natti, natti.

Gjorde en äpplemuggkaka till kaffet som blev supergod.

2st. Muggkakor
1 st. rivet äpple
1 dl. havregryn
2 st. ägg
6 msk. smält smör
1 tsk. bakpulver
1 msk. kanel
1 msk. socker

Blanda ihop allt och fördela i 2 st. muggar. Kör på full effekt i ca. 2 1/2 - 3 minuter i micron. Låt dom svalna lite och stjälp upp dom på en tallrik och garnera med vad du vill.

6 kommentarer:

 1. Bra jobbat :)
  Och vilken smarrig äppelkaka det verkade vara
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vilken effektiv dag och så mycket ni hann med. Ibland är det lika bra att fortsätta när man ändå är i gång :D Kakan såg väldigt mumsig ut!

  Kram och ha en bra dag!

  SvaraRadera
 3. WOW! Det där var beskärningar helt i Anders stil - speciellt den första :-D

  Frukosten så suveränt god ut och även det andra ni åt. Dörren blir ju jättebra! Duktigt jobbat - idag får ni väl ta en vilodag dårå :-D

  SvaraRadera
 4. Oj vad ni jobbar på :) men fint blir det!
  Äppelkakan såg smarrig ut, jag har noterat receptet :)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Vilken energi ni har. Heja.
  Och vilken gofrukost. Kram.

  SvaraRadera
 6. Oj så ni ligger i och jobbar. Fint blir det. Både din målning och trädgårdsarbetet. Skrev av receptet på din goda äppelkaka. Ska prova den till helgen tänkte jag. Kram Carina

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.