2008-01-27

Söndag
I morse när man slog upp sina blå var det alldeles vitt ute igen. Jag tog den vanliga morgon promenaden med hunden och sedan fixade jag frukost och satt en limpdeg på jäsning. Efter frukosten stack Gubben min och jag iväg för att hämta virke till spisen och badtunnan som vi hade blivit lovade. Det var mycket mer en vad vi trott, så det blev två vänder med bilen och kärran. Först ska allt lastas på kärran, sedan ska man av med allt när man kommer hem. Det blir ett himla lyftande.


När det var klart bakade jag ut limporna och la dom i formarna för att jäsa till dubbel storlek innan dom skulle in i ugnen.


Här kommer bild på det färdiga brödet och receptet på limporna. Jag hittade som vanligt på mixen själv till brödet. Jag lät brödet jäsa i ca.31/2-4tim. först när jag hade gjort en degen. Sedan bakade jag ut limporna la dom i sina formar, där de fick jäsa till dubbel storlek. Ugnen hade jag satt på 250 grader, När limporna ställs in sänker jag värmen till 175 grader och har dom inne i 35-40min.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.