Gör så här:
Rör ut jästen i det ljumma vattnet
Tillsätt rågsikten, morötterna och oljan och rör till en slät smet
Tillsätt vetemjölet och saltet och knåda samman till en deg.
Låt jäsa ca 20 minuter i rumsvärme, ställ sedan korgen i kylen över natten.
Sätt ugnen på 250 grader
Ta fram degen, tippa upp den på en mjölad bänk.
Dela degen i 20 ungefär lika
stora delar, lägg frallorna på en bakplåtspappersklädd plåt.
Släng in ett halv glas vatten i botten på ugnen, ställ in plåten och baka
frallorna i 15 minuter.
Detta gör att du får en krispig yta på frallorna.
Låt frallorna vila på galler utan bakduk, sedan är det bara att njuta!
Oh vad härligt det är, Du har alltid ett bra recept till något.
SvaraRaderaDet går väl an att hitta recept. Men att sätta igång och göra
något också , det följer inte jag lika lätt nu för tiden.
>Minus för mig.
Nu önskar jag er en trevlig helg, själv får jag Stavsjö främmande, det skall
också bliva trevligt.
Vi hörs varefter kram Hajan
Hääärligt & gottit ...
SvaraRaderaTack så ♡-ligt för smarrigt recept/Kram i Höstsolen!
Vilken energi!
SvaraRaderaBrödet låter väldigt gott=))
Kram Hannis
Brödet ser så gott ut ! Tack för receptet .Önskar dej en mysig och skön kväll .Kram Rita
SvaraRaderaSå gott det brödet ser ut. Har bakat morotsbröd som var väldigt poppis. Äpplen ska handlas imorgon för då får det nog bli en äppelkaka bakad. Kram Suss
SvaraRaderaTack för ett så bra tips om äpplen! Att frysa ner dem i bitar. Det är verkligen perfekt då jag har en son som älskar äppelpaj. Önskar dig fin helg! /Helena
SvaraRaderaVilken härlig energi du hade. Så smart att frysa in äppelbitar.
SvaraRaderaFin helg önskar jag dig
Kram
Annie
Så smart! Det ska jag också göra med mina äpplen.
SvaraRaderaTrevlig helg och kram Anna
Tack för tips. Du är så flitig. Kram Anette
SvaraRaderaSer supersmaskigt ut, tack för receptet! Jag har tänkt en längre tid att jag vill börja baka matbröd, det är ju sååå mycket godare än det köpta, men det är svårt att få till tiden. Härliga bilder!!
SvaraRaderaKramizar aka