2016-12-27

En blomma

Denna blomma är både älskad och hatad, men mest hatad för att den är så svår att sköta. Ja, jag tycker den är det i alla fall och även min gubbe som är lite mera blomexpert än jag. Har man missat lite med vattningen eller kanske tvärtom, vattnat den för mycket då kan man bara ge upp. För inom ett par dagar ramlar varenda blad av den. Eller om det är varmt eller för soligt då händer samma sak.
I år fick gubben en Azalea till Jul från sitt jobb. Morsning och goodbye, vart det första jag tänkte när jag såg den. Vart skulle man ställa den någonstans och se den självdö. Jo, det fick bli på altanen för där är vi inte så mycket denna årstid. Men dra på trissor, den verkar att stortrivas där. För när jag öppnade upp till altanen på Julafton för att starta upp våra gasolkaminer där ute. Fick jag se den på bordet och den var lika fin som när den åkte ut där.
Nu har jag läst att har man tur (otur) kan den blomma i 2 månader i sträck och vara lika vacker.
Gillar ni Azalean?
Gubben vattnade tills det rann ut på fatet.

10 kommentarer:

 1. Säger som du att de verkligen är svåra att sköta. Har inte haft någon på flera år. Nu fick jag flera stycken när jag slutade på mitt jobb och än så länge blommar de. Men men det får väl gå så länge det går. Vackra är de iallafall.
  Kram Helena

  SvaraRadera
 2. Den är SVÅR! Jag har inga gröna fingrar med den alls...har köpt några uppstammade azaleor och verkligen vurmat om dom men vips har den tvärdött! Jag får satsa på säkrare kort även om den är väldigt vacker...
  Ha en fin onsdag!
  Kram Titti

  SvaraRadera
 3. De är jättefina men håller med om att de är svåra.

  SvaraRadera
 4. Vacker blomma ....
  Azalea ska man enligt floristen vattna genon att sänka ner krukan i vatten låta den suga upp vattnet & när det slutat bubbla tar man upp den & sedan låta torka ut lite & göra om :)

  Mina klarar sig p.g.a detta råd!
  /Kram

  SvaraRadera
 5. JAG HAR ALDRIG TCKT OM DEM KAN BERO PÅ ATT DIN PAPPA KOM HEM MED 5-8 ST VARJE JUL AV NÖJDA HYRESGÄSTER. tyvärr JAG KUNDE ALDRIG SKÖTA DEM.
  MEN HAR VÄNINNOR SOM HAR LYCKATS, MAN SER INTE BLADEN FÖR
  DE VACKRA BLOMMORNA.
  sÅ LYCKA TILL ÖNSKAR MAMMA H.

  SvaraRadera
 6. Jag tycker det är en jättevacker blomma! Men jag har nog aldrig haft någon. Och jag hade inte en aning om att den är så svårskött!
  Hoppas nu ni får den att överleva :)
  Kram

  SvaraRadera
 7. Ja, de där blommorna är supersvåra att hålla vid liv och brukar sloka omedelbart när de kommer hem till mig och så trillar alla blommor och blad av. Suck!

  Jag har även rätt svårt att hålla hortensior vid liv, men blir bättre och bättre...

  Jag önskar dig och din familj en god fortsättning!

  Kram, Anneli i Dalarna

  SvaraRadera
 8. Jag tycker alla blommande blommor är svåra. Så fint men inte min grej alls. Kram Anette

  SvaraRadera
 9. Dom är himla vackra <3 Fick en sådan av mamma innan jul och den har jag lyckats med hittills :) God fortsättning <3 KRam

  SvaraRadera
 10. Jag håller med dig! Den är svår men vacker! Min mamma lyckas alltid med azaleor. Hon känner med fingret på jorden och sen vattnar hon dem på fat. Tänk nere vid Medelhavet i hettan. Där blommor de som stora träd. Hm jag har en vit här hemma, får se om den klarar sig i två veckor.

  God fortsättning o Kram! Anna

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.