2016-12-11

Puffat ris

Vårgårdaris var något som vi hade i tallriken till frukost när jag var liten. Lite ris i en djup tallrik och så på med mjölken, så att riset nästan åkte över kanten innan det dragit åt sig mjölken. En klick sylt på toppen, det var pricken över i:et för en god frukosttallrik.
Nu för tiden blir det godis eller något bakverk av riset när man köper hem en påse. Jag har gjort puffkola och risbräck den här gången till jul. Men jag får nog göra en omgång till av puffkolan för den var försvinnande god. Grabben var här igår för att skjutsa oss till 50-års kalaset. Då fick han syn på burken i kylen. Vips, så var den halvfull. Men jag har en till här hemma som går och norpar titt som tätt också. Så en ny sats av dessa puffkolor får det bli. Receptet på puffkolan hittade jag här. Jag bytte till glutenfritt mjöl i mina kolor.

6 kommentarer:

 1. Hahaha det kommer jag ihåg! Tyckte det var jättegott! Undrar hur mycket näring det var i det? Men det blev ju folk av oss också =) Smarrigt godis du har gjort!

  KRAM Anna

  SvaraRadera
 2. Ja, jag minns också precis det du beskriver! Men visst var det gott med den där tallriken ris och mjölk :)
  Måste nog se om det finns här nere!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Hej! Jag har just nu en tävling i samarbete med NordicPrintStore där du kan vinna en valfri poster från dom i storleken 40x50cm :) Skulle du vilja vara med och tävla? Klicka på länken nedan!
  http://martinaolsson.myshowroom.se/64069/tavling-vinn-en-valfri-poster-fran-nordicprintstore/

  SvaraRadera
 4. Tänkte på Er och hoppades att kalaset blev trevligt.
  Din bror och jag åt Lutfisk i dag, det var jättegott.

  Se dig för imorgon med cyklingen, tusan vad snö det kommit, kram mamma H.

  SvaraRadera
 5. Mmmm....Sååå gottit :)
  /Kram denna soliga vackra Vinterdag!

  SvaraRadera
 6. Mums vad gott.... Kram Anette

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.