2016-12-25

Julafton

Ja, då har vi firat av sista julen i vårt hus. Nu får vi se vart julen hamnar nästa år någonstans. Vi var 14 stycken runt bordet igår som både åt (som vanligt alldeles för mycket mat) och skrattade gott. Ett av våra barnbarn hade feber och var inte alls i sitt rätta esse igår. När tomten varit och vi vuxna spelat julklappsspelet åkte dom hem till sitt igen. Min mamma höll ut länge också och blev hemskjutsad av sitt barnbarn. Hon hade två tavlor med sig hem som hon har målat en gång i tiden. Vi har nämligen frågat våra nära och kära om det är något som dom vill ha innan vi flyttar. Vi får omöjligt plats med allt i vår lägenhet. Så lite porslin och tavlor har tingats av dom.
När Martina kom till baka efter att ha lämnat av sin farmor blev det sällskapsspel runt bordet. Axel la sig till rätta på köksgolvet med en massa filtar och kudde. Sedan såg han och Orvar film på läsplattan.
När alla åkt hem röjde jag och gubben det sista. Sedan satte vi oss i soffan ett tag innan vi gick och knoppade också.
Idag kör vi igång med packningen av grejer som ska till Spanien. För nu är det inte många dagar kvar innan dom kommer och hämtar det lasset.

3 kommentarer:

 1. låter som en förträfflig jul! Förutom för lillkillen då, hoppas han mår bättre idag. Mitt barnbarn hade också hög feber men försökte hänga med så gott det gick.
  Spännande med flytten, förstår att det måste vara svårt att bestämma vad som skall med och inte.
  Lycka till och ha en fortsatt trevlig jul.
  Kram Helena

  SvaraRadera
 2. Så mysigt med alla samlade runt bordet! Och så fint du hade dukat!
  God fortsättning! Och lycka till med packandet!
  Kram

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.