2022-12-31

En resdag tebax

 

Hade ställt klockan på 03.30 för flygbussen till Arlanda gick 04.15 från Norrköping. Men när man har en tid att passa så vaknar man innan klockan ringer (i alla fall jag 🙄). Så 02.15 var jag klarvaken och tassade upp och gjorde mig i ordning. Gubben väckte jag tiden som klockan var satt på och sonen vaknade av sig själv.

Strax efter 04.00 var vi på busscentralen och det var fler resenärer som skulle med bussen från Norrköping. Strax före 08.00 var vi på Arlanda och där var det väldigt mycket folk i säkerhetskontrollen. Men det gick rätt smidigt ändå att ta sig igenom den. 

Vi gick direkt bort till vår gate och satte oss där. Jag gick och köpte kaffe och vatten till oss. 2 kaffe och 2 flaskor vatten 170:-. Såg när jag stod i kön för att betala att en liten ostmacka kostade 55:-. Kändes bra att ha egna med sig.

När jag kom tillbaka till gubben. Så berättade han att en kille som skulle med Barcelonaplanet som gick från vår gate innan vårt plan, hade blivit nekad att stiga ombord för sista utrop hade redan varit. Gubben sa att planet hade inte ens börjat taxa ut utan stod fortfarande vid slussen. Men regler är regler och till för att hållas. 

Vårt plan startade och landade på sina utsatta tider, och det såg ut att vara fullsatt.

När vi landat hämtade vi pärlan på bilparkeringen och sedan var det raka spåret hem. Jag hade fått en huvudvärk på planet som krävde en tablett så fort vi kom hem.

När vi lämnat in våra väskor, gått på toa, tagit tablett och medicin, lagt björnbären och rabarberna i frysen (plockade i höstas hos dottern), bytt kängor till gympaskor, tagit av oss vinterjackan gick vi ner till Da Mario på vår gata för att äta.

Restaurangen är nyrenoverad och det var väldigt fräscht och mysigt där inne. Vi var först på plats men när vi gick hem där ifrån var restaurangen full av folk.

Hemma landade vi i soffan och tittade på "På spåret" och "Stjärnorna på slottet" innan vi hoppade i säng. Uppackningen av våra väskor det får bli idag.


+22 och strålande sol mötte oss när vi kom ut från planet.


Skönt att bara sitta och njuta.


Vi tog fläskfilé i mozzarellasås. Med potatis och grönsaker. Denna rätt kostade lika mycket som vattnet och kaffet på Arlanda.Till kaffet slog vi till på en vaniljkula som vi delade på.

10 kommentarer:

 1. Välkomna hem, ett Gott slut och ett Gott nytt år önskar jag er!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Välkomna hem till varmare breddgrader! Kram

  SvaraRadera
 3. Resdagar har en tendens till att bli långa och då kan huvudvärken komma snabbt. Skönt att vara i värmen igen kan jag tänka. Allt är dyrt i Sverige men på flygplatserna är det snudd på rena rånet.

  Önskar er en fin nyårsafton nu!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så. Många timmar och ett evigt stillasittande.
   Ja, det är underbart att se solen och känna värmen igen.
   Visst är det dyrt över lag i Sverige nu när man handlar. Men det här var snudd på rena rånet.
   Önskar dig en bra och fin nyårsafton med.
   Kram

   Radera
 4. Borta bra med hemma bäst! Du vet väl att Norwegian ska resa till Malaga från Skavsta. Borde bli kortare hipp för er. Njut av sol och värme! GOTT SLUT OCH GOTT NYTT! KRAM Anna Channal

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det, helt klart.
   Jo, jag vet och även till Alicante som vi flyger till.
   Ja, det gör vi och detsamma till dig.
   Kram

   Radera
 5. GOTT att vara hemma igen! Ha en skön nyårsafton nu...
  Kram Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är skönt och det har vi haft.
   Kram

   Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.