Det blev det verkligen igår. Vi hade mycket som vi ville få uträttat innan vi drar till Sverige.
Vi började med att kolla in en julklapp som vi sett ut till oss båda, och vi är helt överens båda två om den.
Sedan drog vi vidare för att inhandla bytesjulklappar till julklappsspelet som vi vuxna spelar varje år. Där blev det genast mycket svårare. Men till slut så hade vi en varsin sådan klapp.
Efter julklappsköpen blev det en sväng till Mercadona och handla några middagar till helgen. Något annat behövs inte fyllas på i kylen. För vi flyger till Sverige på måndag.
När allt detta var gjort, så kändes det rätt bra att få komma hem och bara landa och veta att allt är det check på nu.
Gjorde ett julbröd för ett par dagar sedan. Jag hittade ett recept hos "Systrarna Eiseman" som jag gjorde om lite. För jag hade inte precis samma ingredienser hemma.
Pain d’épice är en ljuvligt söt och kryddig kaka. I Frankrike serverar man den gärna med lite smör och marmelad till frukost.
1 limpa
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj eller kläd en avlång brödform. Blanda de torra ingredienserna samt kryddorna i en stor bunke. Värm honung, marmelad, smör och mjölk i en kastrull över låg värme. När allt har precis smält, häll blandningen över de torra ingredienserna. Rör till en slät smet. Låt svalna något och rör sedan ner ägget. Häll smeten i formen. Krossa sockerbitarna lätt och strö över. Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter. Låt kakan svalna något i formen. Stjälp sedan upp den på ett galler och låt kallna.
Så roligt att komma "hem" igen till jul och mysa med familjen! Ni lever ett härligt liv!
SvaraRaderaBrödet ser gott ut... men det gör ju allt du visar. Visst doftar det lite honung om bivaxljusen?
Kramar från Eva-Mari
Ja, det ska bli så mysigt att få krama om alla och mysa med dem.
RaderaBrödet blev gott fast jag uteslöt och la till lite eget.
Kanske doftar de lite grann. Men tyckte de luktade mer om dem när vi fick dem.
Kram
Min mor brukade alltid säga mig, när jag stressade med presenter och julklappar, "det är 364 dagar mellan gångerna ". Ja det hjälpte inte, för jag var ofta sent ute iaf. 😉😀 Kram
SvaraRaderaDet är märkligt 🤔 hur vi är.
RaderaEller så är vi tidsoptimisters helt enkelt 😉.
Kram
Så skönt att ha allting klart inför den kommande resan till Sverige.
SvaraRaderaHär ska också bakas bröd men det får bli först på lille-julafton.
Kram och ha en härlig fredag!
Ja, nu är det bara att packa väskorna 😀. När jag slagit in alla klapparna såklart 🙄.
RaderaAllt i mat och bakväg behöver jag inte tänka på alls inför julen.
Ha en fin fredag du med.
Kram
Har ni hört/läst att Norwegian ska börja flyga till Malaga från Skavsta! Toppen tycker jag! Då blir det turer dit även av oss. Det brödet ser väldigt gott ut! Min mamma gjorde ett fruktbröd varje jul, Stollen. Ser lite lika ut. Men det var ett sött fikabröd.
SvaraRaderaKRAM Anna Channal
Ja vi har läst och sett att de börjar att flyga där i April nästa år. De kommer både ha resor till Alicante och Malaga 2 gånger i veckan och det är ju toppen. Men som det ser ut nu, verkar de bara flyga April till Oktober. Så våra vinterresor blir väl till Arlanda. Men det kan hinna ändra på sig, vem vet.
RaderaBrödet är sött och passade väldigt bra med ädelost till. Men vi har även ätit det till frukosten och haft skinka och senap på det då.
Kram