Gyllene fluffiga plättar som kan bli glutenfria om man använder ren havre. Mosad banan gör dom saftiga med god smak. Kardemumma och kanel blir pricken över i.
1. Mixa havregryn i mixern till ett mjöl (finns färdigt havremjöl)
2. Tillsätt bakpulver, malen kardemumma, kanel och salt.
3. Mosa bananer och lägg i en skål.
4. blanda med ägg, olja och flytande honung. Tillsätt mjölblandningen och rör ihop. låt stå ca. 10 minuter.
5. Stek plättar av smeten och servera med frukt eller bär och kanske någon sirap.
Jag hade min nya sirap (Vildhallon) och en kesellaklick till mina plättar.
Fredagsdrinken som värmer – Hot Apple Xanté
1 timme sedan
Åh, vad dom såg goda ut, här gjorde vi dinkel pannkakor igår kram Diana
SvaraRaderaJa se plättar det är ju mitt liv,
SvaraRaderadet såg gott ut.Tack för hjälpen i går,såg att Du redigerat ett ord hos mig.Tänkte bara Monica.
Jag vet att Dunte fyller jämt varje
år,det får vl bli en trisslott då,ha,ha
nu var jag väl rolig.
kram
Vi tackar så hjärtligt för receptet!
SvaraRaderaKram från 3 Tanter.
Mums! Det där såg jättegott ut. Sparar receptet direkt. ;)
SvaraRaderaKram kram
Jeanette
Ser tokgott ut. Inser nu att min rostade macka med kaviar känns rätt torftig;)
SvaraRaderaKraaaaam
Tittar in hos dig för första gången. Vilket toppenrecept! Min man äter inte vanligt mjöl så det blir sällan eller aldrig pannkakor/plättar. Men detta ska jag testa! //M
SvaraRadera