2012-09-12

Gott för både små och stora

Gyllene fluffiga plättar som kan bli glutenfria om man använder ren havre. Mosad banan gör dom saftiga med god smak. Kardemumma och kanel blir pricken över i.

1. Mixa havregryn i mixern till ett mjöl (finns färdigt havremjöl)
2. Tillsätt bakpulver, malen kardemumma, kanel och salt.
3. Mosa bananer och lägg i en skål.
4. blanda med ägg, olja och flytande honung. Tillsätt mjölblandningen och rör ihop. låt stå ca. 10 minuter.
5. Stek plättar av smeten och servera med frukt eller bär och kanske någon sirap.

Jag hade min nya sirap (Vildhallon) och en kesellaklick till mina plättar.

6 kommentarer:

  1. Åh, vad dom såg goda ut, här gjorde vi dinkel pannkakor igår kram Diana

    SvaraRadera
  2. Ja se plättar det är ju mitt liv,
    det såg gott ut.Tack för hjälpen i går,såg att Du redigerat ett ord hos mig.Tänkte bara Monica.
    Jag vet att Dunte fyller jämt varje
    år,det får vl bli en trisslott då,ha,ha
    nu var jag väl rolig.
    kram

    SvaraRadera
  3. Vi tackar så hjärtligt för receptet!

    Kram från 3 Tanter.

    SvaraRadera
  4. Mums! Det där såg jättegott ut. Sparar receptet direkt. ;)

    Kram kram
    Jeanette

    SvaraRadera
  5. Ser tokgott ut. Inser nu att min rostade macka med kaviar känns rätt torftig;)

    Kraaaaam

    SvaraRadera
  6. Tittar in hos dig för första gången. Vilket toppenrecept! Min man äter inte vanligt mjöl så det blir sällan eller aldrig pannkakor/plättar. Men detta ska jag testa! //M

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.