2013-02-07

Lätt som en plätt

Det här brödet är hur enkelt som helst och går snabbt också. Man gör dom i en torr stekpanna på medelvärme. Här kommer receptet för 12 st. laggar. Dom är godast samma dag men gubben tycker dom är helt ok. dagen efter också.

5 dl. mjöl vilken sort man vill eller kanske blanda. Det gjorde jag, råg och vete.
1 tsk. salt
2 dl. yoghurt + 1 1/2 dl. mjölk
1 msk. olivolja

Degen ska inte vara för kladdig, dela den i 12 bitar och kavla ut dom tunt. Grädda någon minut på varje sida i stekpannan. Sedan är det bara att bre smör på och några skivor ost. En kopp rött te och kvällen är räddad.

6 kommentarer:

  1. Det här receptet åkte direkt ned i receptmappen- tack! Kram Nilla

    SvaraRadera
  2. Det tror jag nog blev gott. Jag har för mig att de bakade dessa
    på Go Kväll för inte så länge sen.
    Nu säger vi natti,natti

    SvaraRadera
  3. Mmm vad gott .Tack söta för receptet.Kramar Rita ♥

    SvaraRadera
  4. Tittar in för att önska dig en mysig helg.
    Sköt om dig
    Kram Agneta

    SvaraRadera
  5. spännande recept.
    Ha en fin fredagskväll.
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  6. Måste skriva en kommen tar till skottaren, Ni är så fduktiga båda två, det vet Ni att jag tycker.
    Jag höll hela tiden för Hoa Hoa,
    vilken underbar språkfrihet han har.
    kram Hajan

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.