Jag gjorde juice förra helgen i råsaftcentrifugen. Lite gott och blandat åkte ner i maskinen av både frukt och grönt. Gubben har nämnt förut att det borde väl gå att göra något av slaggen som blir efter frukten och grönsakerna. Men det har jag bestämt sagt, att det går det inte att göra. Men så råkade jag se någonstans på nätet att det går alldeles utmärkt att använda slagget som blir kvar. Man kunde använda det till brödbaket eller göra salt av det. Det sistnämnda har jag testat nu och det blev jätte gott. Man torkade resterna i ugnen på svag värme. Sedan mixar man det ihop med flingsalt i matberedaren. Så nu har vi ett salt med dessa ingredienserna i. Äpple, apelsin, morot, selleri, citron, clementin och vindruvor.
Låter som ett mkt gott salt.Brukar läsa din blogg och bli inspirerad av goda påhittiga recept.Tänker nu att vi skall köpa en råsaftcentrifug som är lätt att rengöra :-) ,om det nu finns sådana!Tack för en fin blogg,Lotta.
vA SADE JAG I GÅR, OCH VAD SÄGER JAG I DAG. DU ÄR EN FENA ATT HITTA PÅ . man tager vad man haver sa Kasa Varg,man tager vara på allt, och tänk det bliver salt--
Hej Carin här som har den här bloggen. Jag är en gift kvinna på 63 år som lever med min man som jag har kompat ihop med över 40 år i vått och torrt. Sedan 2018 är vi bosatta permanent i Spanien. Det jag skriver om här på bloggen är livets vardag. Så bloggen är som min lilla dagbok.
Verkar spännande!
SvaraRaderaLåter som ett mkt gott salt.Brukar läsa din blogg och bli inspirerad av goda påhittiga recept.Tänker nu att vi skall köpa en råsaftcentrifug som är lätt att rengöra :-) ,om det nu finns sådana!Tack för en fin blogg,Lotta.
SvaraRaderavA SADE JAG I GÅR, OCH VAD SÄGER JAG I DAG. DU ÄR EN FENA ATT HITTA PÅ . man tager vad man haver
SvaraRaderasa Kasa Varg,man tager vara på allt, och tänk det bliver salt--
kramis
Vad udden men spännande!
SvaraRaderaKram
Låter himla spännande ! Kramar Rita
SvaraRaderaDet visste inte jag!
SvaraRaderaAtt man kan göra salt av resterna...
Det ska jag testa!
Kram Hannis
Så himla smart o det måste vara spännande smaker i det saltet. Kramisar Tina
SvaraRaderaSvarar dig så här vännen. Gulan rör du bara ner i hallonen du ska inte vispa den. Kramen Tina
SvaraRaderaMen va coolt, låter jättegott!!
SvaraRaderaKraaaaam
VIlket bra tips!! Och vad bra att kunna ta tillvara allt. Super helt enkelt. Kram Annika
SvaraRadera