2014-03-04

Det bidde salt

Jag gjorde juice förra helgen i råsaftcentrifugen. Lite gott och blandat åkte ner i maskinen av både frukt och grönt. Gubben har nämnt förut att det borde väl gå att göra något av slaggen som blir efter frukten och grönsakerna. Men det har jag bestämt sagt, att det går det inte att göra. Men så råkade jag se någonstans på nätet att det går alldeles utmärkt att använda slagget som blir kvar. Man kunde använda det till brödbaket eller göra salt av det. Det sistnämnda har jag testat nu och det blev jätte gott. Man torkade resterna i ugnen på svag värme. Sedan mixar man det ihop med flingsalt i matberedaren. Så nu har vi ett salt med dessa ingredienserna i. Äpple, apelsin, morot, selleri, citron, clementin och vindruvor.

10 kommentarer:

  1. Låter som ett mkt gott salt.Brukar läsa din blogg och bli inspirerad av goda påhittiga recept.Tänker nu att vi skall köpa en råsaftcentrifug som är lätt att rengöra :-) ,om det nu finns sådana!Tack för en fin blogg,Lotta.

    SvaraRadera
  2. vA SADE JAG I GÅR, OCH VAD SÄGER JAG I DAG. DU ÄR EN FENA ATT HITTA PÅ . man tager vad man haver
    sa Kasa Varg,man tager vara på allt, och tänk det bliver salt--


    kramis

    SvaraRadera
  3. Vad udden men spännande!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Låter himla spännande ! Kramar Rita

    SvaraRadera
  5. Det visste inte jag!
    Att man kan göra salt av resterna...
    Det ska jag testa!

    Kram Hannis

    SvaraRadera
  6. Så himla smart o det måste vara spännande smaker i det saltet. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  7. Svarar dig så här vännen. Gulan rör du bara ner i hallonen du ska inte vispa den. Kramen Tina

    SvaraRadera
  8. Men va coolt, låter jättegott!!

    Kraaaaam

    SvaraRadera
  9. VIlket bra tips!! Och vad bra att kunna ta tillvara allt. Super helt enkelt. Kram Annika

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.