Blev så sugen på hemmagjorda bars när vår grabbs flickvän hade gjort det till dom. Hon berättade att hon bara blandade ihop det dom hade hemma i deras skafferi.
Så igår tog jag och kikade i vårt skafferi och blandade ihop det vi hade hemma.
Så det här åkte ner i skålen:
2 dl. glutenfria havregryn
1 dl sesamfrön
2 dl solrosfrön
1dl. torkade blåbär
1dl torkade fikon (klippta)
2 dl. cashewnötter
4 tsk. vaniljsocker
2 msk. kakao
2 tsk. kanel
4 msk. akacia honung
4 äggvitor
Sätt ugnen på 125 grader.
Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ihop det med äggvitorna och honungen.
Klä en mindre form med bakplåtspapper och platta ut smeten.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
Låt kakan kallna innan den skärs upp i portionsbitar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Åh vad gott! Kram Pernilla
SvaraRaderaJa, jag har aldrig hört talats om Bars. Trodde först Du menade Bärs,
SvaraRaderaDet var inre dåligt, då måste man ha mycket hemma.
Hi,hi det går ju inte med bara Vete och Rågmjöl.
Skall bliva spännande att smaka någon gång.
Johanna verkar ju vara, en mångkunnig tjej.
En bekantskap med " Bars " för mig
Mumsigt! Älskar sånt got som både ger energi o är nyttiga...får bli helgens måste!
SvaraRaderaHa en fantastisk torsdag...
Kram från Titti
Mmmm bästa när det både är gott och nyttigt. Kramisar Tina
SvaraRaderaTack för tips. Kram Anette
SvaraRaderaDet där snor jag rakt av!
SvaraRaderaÄlskar att tugga på bars när jag blir småsugen.
Kram Hannis
Gud så gott det där låter o ser ut! Tack för tipset. Ska rensa mitt skafferi.
SvaraRaderaTrevlig helg! Kram Anna
Hallå där!
SvaraRaderaMen å vad duktigt att göra egna...
Jag har aldrig varit så förtjust i sånna men de där både ser och låter ju hur goda som helst..
Måste nog testa nån dag..;)
Ha en fin helg!
Kram Katarina