2024-04-18

Kom iväg

 

Igår så kom vi iväg till våran jurist inne i Torrevieja. Såg när vi åkte dit att nu hålls det på att byggas för fullt på den stora allmänningen upp mot konserthuset och Quirónsaludsjukhuset. Man undrar hur mycket nytt som ska byggas upp. När man ser hur många hus som det står "se vende" på här runt omkring där vi bor.

Hur gick det hos juristen då. Nja, det var väl inte det svar vi hade väntat oss att få av någon som man betalar en tjänst för. Vi kunde inte få något svar på plats när vi var där, för hon som vi pratade med hade inte någon aning om detta. Så hon skulle fråga sin chef och maila till oss under dagen.

Hemma igen så satte vi oss vid datorn och fixade till det som vi kunde fixa till med min pension. Det tog en evighets, evighet, några telesamtal och en massa knapptryckningar på tangentbordet. Men nu är min tjänstepension klar. Så nu är det bara den allmänna pensionen som återstår.

Det kom ett mail på eftermiddagen från juristen. Där det stod att man måste ansöka om sin pension genom den spanska pensionsmyndigheten. Jo det visste vi ju redan. Men de kunde tyvärr inte hjälpa oss med det själva. För sådana ärenden hade de en extern firma som hjälpte dem med det. Men de hade så mycket ärenden nu så de kunde inte ta sig an vårt. What???? då får man väl hjälpa sin klient att hitta en annan firma, tycker jag. Det är väl det som vi betalar för. Att få hjälp med saker som vi inte kan reda ut själva.

Så jag står fortfarande på ruta 1 för min allmänna pension. Men vi har hittat några andra jurister som vi ska ta kontakt med och se om de kan hjälpa oss.


Marknadsgatan ligger öde.


Vi gick upp till Da Mario efter vi suttit vid datorn halva dagen.Och där tog vi oss en varsin pizza.

16 kommentarer:

 1. Så krångligt, jaa man tycker att de borde hjälpa till när ni betalar dom.
  Hoppas ni hittar någon bättre. Vakna upp idag till vita tak, och nu snöar det för fullt. Aprilväder med andra ord. Ha en bra dag. Kram Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Ja, det tycker man verkligen att de borde.
   Ja, det hoppas jag med att vi gör så snart som möjligt.
   Vi fick bilder hemifrån och såg hur det såg ut när de drog upp persiennerna.
   Kram

   Radera
 2. När man fyller 61 i Finland, vet inte hur det är i Sverige kan du ta ut 25 eller 50% av pensionen men fortfarande jobba 100% om du vill, jag ansökte 24.7 och 5.8 hade jag första utbetalningen på konto

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det som är lite krångligt för mig är att jag inte är skriven i Sverige längre och måste ansöka om min allmänna pension genom den spanska pensionsmyndigheten.

   Radera
 3. Värdelöst jobbigt med pensionsstrul. Hoppas att det ordnar sig snart. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det får vi hoppas att det gör 😧.
   Kram

   Radera
 4. MÅ det fasiken bena ut sig snart. Usch får stresspåslag att läsa det du skriver. Varma kramar till dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det får vi hoppas att det gör för det är inte kul när det är en massa strul.
   Kram

   Radera
 5. Det är så mycket att fixa med, hoppas ni hittar en pålitlig jurist! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det får vi hoppas att vi gör.
   Kram

   Radera
 6. Hej Carin! Det där är ju jätteviktiga handlingar så det blir rätt och att du får din allmänna pension. Du betalar för en service som de inte kan lösa eller har tid med?!! Absurt! Hoppas ni hittar en seriös jurist!

  KRAM Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Jo, visst är de det.
   Ja, vi blev lite paffa av svaret som vi fick. För det här är en bra jurist som vi har som har funnits här många år.
   Ja, vi har skrivit till några som vi hört gott om.
   Kram

   Radera
 7. Aj då, det lät väl sådär och inte någon hjälp att tala om fick ni heller. Hoppas att ni kan få tag på annan jurist med bättre kunskaper inom området.

  Kram och god kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det får vi verkligen hoppas att vi gör rätt snart.
   Kram

   Radera
 8. Ååh, ja sånt där är så jobbigt, hoppas att det löser sig snarast. Får lite ångest när jag tänker på allt sånt som har med spanska myndigheterna att göra, dokument hit och dit, alltid nåt som är fel, eller nån ytterligare kopia som behövs, hua... :D Allt tar tid och är lite småbökigt, men men... Lycka till iaf! Stor kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det får vi hoppas att det gör.
   Smidigt och enkelt finns inte när det gäller myndigheterna här. En roman av papper ska det alltid vara med en massa stämplar på innan allt är klart.
   Tack.
   Kram

   Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.